Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Bitlis'teki Sehi Ormanları ve Muş'ta yapılan operasyonlarda, bölücü terör örgütü mensuplarının kullandığı sığınaklarda el yapımı patlayıcı ile yaşam malzemeleri ele geçirildi.

        Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Bitlis'teki Sehi Ormanları bölgesinde faaliyet gösteren bölücü terör örgütü mensuplarını etkisiz hale getirmek, kış hazırlıklarını sekteye uğratmak, muhtemel barınak ve sığınaklarını bulup imha etmek amacıyla Tatvan 10'uncu Komando Tugay Komutanlığı, Batman Jandarma Özel Harekat Tabur Komutanlığı, Bitlis Jandarma Özel Harekat Tabur Komutanlığı ve Siirt Jandarma Özel Harekat Tabur Komutanlığı unsurlarınca 7-8 Aralık'ta Şehit Topçu Teğmen Cemal Tepeli-3 Operasyonu gerçekleştirildi.

        Operasyon kapsamında, bir basma düzenekli el yapımı patlayıcı ile 22 sığınak ve sığınaklarda 6 tuzaklanmış büyük tüp, 5 ateşleme düzeneği, 1 adet 5 kilogramlık plastik bidon içerinde el yapımı patlayıcı yapımında kullanılmak üzere ateşleme düzeneği bulunmayan amonyum nitrat, kablo, 2 büyük tüp, 4 adet 105 amper parçalanmış akü, 250 kilogram amonyum nitrat, 50 havai fişek, 1 Rus yapımı, eski ve paslı el bombası, bol miktarda yaşam ve giyim malzemesi bulundu.

        Muş İl Jandarma Komutanlığınca 6-7 Aralık'ta yapılan Şehit Jandarma Üsteğmen Rahim Çelik-206 operasyonu kapsamında ise Jandarma Özel Harekat Tabur Komutanlığı unsurlarınca gerçekleştirilen aramada, 2 sığınak ve sığınaklarda 9 boş piknik tüpü, 8 dolu 12 kilogramlık mutfak tüpü, 2 akü, çok sayıda büyük boy pil ve örgütsel doküman ele geçirildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler