Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        YENİ DELHİ (AA) - Hindistan'da emekli Hava Kuvvetleri Komutanı Mareşal Shashindra Pal Tyagi, helikopter ihalesinde yolsuzluk yaptığı iddiasıyla gözaltına alındı.

        Tyagi, Hindistan hükümetinin İtalyan savunma şirketi Finmecannicca bünyesindeki helikopter üreticisi AgustaWestland'dan aldığı 750 milyon dolar bedelindeki 12 VIP helikopterin tedarik sürecinde, ihaleyi İtalyan şirketin alması için rüşvet karşılığında nüfuzunu kullandığı ileri sürüldü.

        Ayrıca Tyagi'nin yanı sıra kuzeni Sanjiv Tyagi ve Savcı Guatam Khatian da aynı suçlamayla gözaltına alındı.

        Hindistan Federal Soruşturma Bürosundan (CBI) yapılan açıklamada, zanlıları yargılamak için elde yeterli delil olduğu belirtildi. CBI'nın yolsuzluk iddiasıyla daha önce de ifadesine başvurduğu Tyagi, ülkede yolsuzluğu önleme yasaları kapsamında yargılanan ilk kuvvet komutanı olacak.

        Hindistan, AugustaWestland ile AW101 model helikopterlerin satın alınması için şubat 2010'da sözleşme imzalamıştı ancak şirketin Hintli asker ve siyasetçilere ihale için rüşvet verdiğine dair iddialar sonrası, Hindistan Savunma Bakanlığı ocak 2014'de sözleşmeyi tek taraflı feshetmiş, teslim alınan üç helikopter dışında kalan dokuz helikopter siparişini iptal etmişti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler