Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ŞANLIURFA (AA) - Şanlıurfa Valisi Göngür Azim Tuna, 24-25 Aralık tarihleri arasında kentte düzenlenecek "Uluslararası Türk Dünyası 3. Bilim ve Kültür Şenliği" ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenledi.

        Tuna, Valilik konferans salonunda düzenlediği toplantıda, 24-25 Aralık'ta Milli Eğitim Bakanlığı ve Türk Dünyası Vakfı'nın desteğiyle gerçekleştirilecek bilim ve kültür şenliğinin Şanlıurfa'nın tanıtımına büyük katkı sağlayacağını söyledi.

        Yarışmaya Türkiye dahil 18 ülkeden öğrencinin katıldığını ifade eden Tuna, "Bu yıl 3. düzenlenecek şenliğe Azerbaycan, Tataristan, Özbekistan, Türkmenistan, Kırgızistan, Bulgaristan, Bosna Hersek, Arnavutluk, Yunanistan ve Ukranya'da öğrenim gören 4,5,6,7. ve 8. sınıf öğrencileri buluş ve tasarımlarıyla katılacak. Amacımız öğrencilerin temel, sosyal ve uygulamalı bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, mevcut bilimsel çalışmalara katkı sağlamak ve öğrencilerin kültürler arası etkileşimini arttırmayı hedefliyoruz." diye konuştu.

        Vali Tuna, yarışmada dereceye girenlere para ödülü verileceğini sözlerine ekledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şanlıurfa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şanlıurfa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler