Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KÜTAHYA (AA) - Memur-Sen Kütahya İl Temsilciliği, "Halep'i Açlıktan, İnsanlığı Utançtan Kurtar" kampanyası düzenlediklerini bildirdi.

        Ulu Cami önünde bir araya gelen sendika ve yardım dernekleri adına açıklama yapan Memur-Sen Kütahya İl Temsilcisi Kamil Uçan, Halep'te insanlığın öldüğünü, Batı'nın ise üç maymunu oynadığını söyledi.

        Halep'in insanlığın bir imtihanı olduğunu vurgulayan Uçan, şöyle konuştu:

        "Ama insanlık duyarsız, insanlık kayıtsız. En çok da ümmetin sessizliği canımızı acıtıyor. Surların arkasına sığınmış batılıların kahir ekseriyetinin duyarsızlığına Bosna'da, Çeçenistan'da, Afganistan'da, Irak'ta şahit olmuştuk. Fakat ümmet kendinden uzak zannettiği olayın bizatihi ortasında olduğunu nasıl anlamaz? İçindeki yangını nasıl hissetmez? Nasıl susma korosuna katılır? Ölen, ezilen, toza dönüştürülerek köle edilmek, yok edilmek istenen biziz. İslam ümmeti, adım adım izlenen ve kendisini yok etmeyi hedefleyen stratejiyi neden görmez? Zalim düzenin devamı için terör bir aparat olarak kullanılmaktadır. Biz biliyoruz ki terör, özellikle İslam dünyasında yıkımın yaşanması için, bizzat emperyalist devletler tarafından desteklenmektedir."

        "Halep'e bir vicdan köprüsü oluşturmak zorundayız." diyen Uçan, şöyle devam etti:

        "Bunun ilk adımı olarak da 'Halep'i Açlıktan, İnsanlığı Utançtan Kurtar' temalı kampanyamızı başlattık. Bir an önce insanların temel ihtiyaçlarının karşılanması gerekiyor. Bizler, Memur-Sen, Kızılay, İHH, Cansuyu Derneği, Deniz Feneri olarak ilk aşamada Halep'e 81 tır un ulaştırmayı hedefliyoruz. Bu faaliyetlerimiz süreç içinde düzenli bir şekilde devam edecek. İnsanlığın ölmediğini herkese hep beraberce gösteriyoruz."

        Basın açıklaması, Halep için dua edilmesinin ardından sona erdi.

        -Hisarcık'ta gıyabi cenaze namazı kılındı

        Hisarcık ilçesinde, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Derneği organizasyonuyla Halep'te hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

        Cuma namazı sonrası Merkez Çarşı Cami'de kılınan gıyabi cenaze namazına çok sayıda vatandaş katıldı.

        Hisarcık İnsani Yardım Vakfı Temsilcisi Ali Var, burada yaptığı açıklamada,15 Mart 2011'de Suriye'nin Dera kentinde başlayan Suriye halkının haklı ve onurlu direnişinin 6. yılına girmek üzere olduğunu hatırlattı.

        Bu süreç içinde insanlığın Suriye'de yüzyılın en vahşi, en barbar ve en ahlaksız katliamlarına şahitlik ettiğini, halen de etmekte olduğuna işaret eden Var, şunları kaydetti:

        "Suriye halkı ise bütün yokluk ve yoksulluğuna rağmen bu kirli ve paylaşım savaşına karşı onurlu direnişini boyun eğmeden devam ettirmektedir. Halep yanıyor, ama boyun eğmeden, onuruyla direnerek çoluk, çocuğu ile kadını ile ve yaşlısı ile adeta şehadete yürüyor. Bombardımanlarda enkaz altından kurtarılanlar ertesi gün bir başka bombardımanla katledilmektedirler. Bombardımandan sağ kurtulmayı başaranların önünde ise ya sürgün ya da açlık ve sefalet gibi insanlık dışı seçenekler bulunmaktadır."

        Var, bir an önce Türkiye olarak Halep'in mazlum halkına ve direniş gruplarına el uzatılması gerektiğini sözlerine ekledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kütahya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kütahya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler