Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        CAPE CANAVERAL (AA) - Japonya'nın güneyindeki Tanegashima Uzay Üssü'nden, Uluslararası Uzay İstasyonu'na ikmal malzemeleri içeren bir roket fırlatıldı.

        Kapsülün istasyona yaklaşık 5 ton ağırlığında gıda, su, ihtiyaç malzemeleri ve güneş enerjisi sistemi için 6 adet yeni lityum-iyon pil taşıdığı bildirildi.

        Dünya'dan yaklaşık 400 kilometre uzaklıktaki istasyonda halen bir Fransız, iki Amerikalı astronot ve üç Rus kozmonot ikamet ediyor.

        Fransız Astronot Thomas Pesquet, roketin kalkışı sonrası Twitter'dan yaptığı paylaşımda "İyi yolculuklar. Varışınızı dört gözle bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

        Kapsülün salı günü istasyona ulaşması bekleniyor.

        Geçen hafta Rusya'nın hazırladığı ihtiyaç malzemelerini taşıyan roket Kazakistan'daki Baykonur Uzay Üssünden kalkışı sonrasında kontrolden çıkıp Sibirya yakınlarına düşmüştü.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler