Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANTALYA (AA) - Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, TBB olarak avukatlara yönelik sosyal yardım faaliyetlerini 3,5 yılda yüzde 156 oranında artırdıklarını belirterek, "Şu anda Barolar Birliği, avukatlara haftada ortalama 1 milyon lira sosyal yardım yapmaktadır." dedi.

        Antalya Barosu Başkanlığında, avukatlık mesleğinde 40 ila 60 yılını dolduran avukatlar için tören düzenlendi. TBB Başkanı Feyzioğlu törende yaptığı konuşmada, avukatlık mesleğine 40-50 yılını vermenin kolay bir şey olmadığını ve bundan dolayı meslekteki büyüklere çok şeyler borçlu olduklarını söyledi.

        Bugün ülke için ne mücadele veriliyorsa, meslekte 40-50 yılını dolduran, avukatlar sayesinde verildiğini belirten Feyzioğlu, "Bugün ne başarıyorsak, ne mücadele veriyorsak, bugün sizin inşa ettiğiniz, tuğla üstüne tuğla koyduğunuz bina sayesinde, döşediğimiz o yol sayesinde ve sizin ışığınız sayesinde yapıyoruz." dedi.

        Göreve geldiklerinde Antalya Barosu'na bir tesis kazandırmayı görev bildiklerini ancak şartların gerektirdiği bir gecikme ile karşı karşıya kaldıklarını kaydeden Feyzioğlu, şöyle konuştu:

        "Huzurunuzda şunu rahatlıkla söyleyebilirim, önümüzdeki dönemde Antalya'nın bu haklı ihtiyacı tarafımızdan yerine getirilecektir. Önümüzdeki dönem, Antalya'nın tesisini umuyorum Polat başkanımla açacağız. TBB olarak sembolik olarak aldığımız sosyal yardım faaliyetlerini 3,5 yılda yüzde 156 oranında artırmakla gurur duyuyoruz. Sadece 8 ilde ve 24 hastaneyle aldığımız sosyal yardımı 155 hastane, 56 ile çıkardık. Şu anda Barolar Birliği, avukatlara haftada ortalama 1 milyon lira sosyal yardım yapmaktadır."

        Feyzioğlu, avukatlardan gelen paraların yine avukatlara harcanması gerektiği düşüncesinde olduklarını vurgulayarak, bunu mevzuat kapsamında sosyal yardımlar ile gerçekleştirdiklerini belirtti.

        Antalya Barosu Başkanı Polat Balkan ise insana, yaşama, hukuka ve ülkeye dair ne öğrendilerse, bunları, kendilerini bugünlere getiren, meslekte 40 ila 60'ıncı yılını doldurmuş avukatlara borçlu olduklarını söyledi.

        Konuşmalarda sonra Feyzioğlu ve Balkan, 72 kıdemli avukata plaket verdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler