Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KAHRAMANMARAŞ (AA) - Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Hukuku Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Çeker, "Sünnet düşmanlığı, İslam'ı tahrif etmenin en önemli merhalesidir." dedi.

        Çeker, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinde (KSÜ), Rektörlük ve KSÜ İdeal Gençlik Bilim Kültür ve Dayanışma Öğrenci Topluluğu tarafından, KSÜ Cahit Zarifoğlu Konferans Salonu'nda düzenlenen "Kur'an-ı Kerim'in Anlaşılmasında Sünnetin Rolü" konulu konferansa konuşmacı olarak katıldı.

        Çeker, konferansta, Kur'an-ı Kerim ve sünnetin önemine dikkat çekti.

        "Sünneti reddetmek, günümüzde körüklenen büyük bir fitnedir." değerlendirmesinde bulunan Çeker, "Bu yolla İslam dininin tahrif edilmesi hedefleniyor. Sünnet düşmanlığı, İslam'ı tahrif etmenin en önemli merhalesidir." diye konuştu.

        Çeker, sözlerini şöyle sürdürdü:

        "Dini tahrif konusunda cin ve insan şeytanları geçmişten bugüne sürekli bir çaba içinde. Kur’an'ın lafzını bozamadılar fakat şimdi manasını bozmak için uğraşıyorlar. Ve bunu başarabilmek için sünneti devreden çıkarmaya uğraşıyorlar. İslam dinini tahrif konusunda yürütülen çalışmaların aşamaları, alim ve mezhep düşmanlığı, sünnet düşmanlığı, Kur'an düşmanlığıdır. Sünnete karşı çıkışlar dini bozma amacı taşımaktadır."

        Konferansın ardından Prof. Dr. Orhan Çeker'e günün anısına Rektör Prof. Dr. Durmuş Deveci tarafından Kahramanmaraş el işçiliği örneklerinden oyma ceviz sandık hediye edildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kahramanmaraş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kahramanmaraş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler