Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MANİSA (AA) - Manisa'nın Turgutlu ilçesinde parkta spor yaparken, darp edilen 4 aylık hamile Ebru Kaya Tireli'nin kuzeni ve aynı zamanda avukatı olan Tolga Tireli, "Olayın aydınlatılması en büyük temennimizdir. Yargılama sürecenin takipçisi olacağız." dedi.

        Duruşma sonrasında adliye önünde gazetecilere açıklamada bulunan Avukat Tireli, "Müvekkilimin uğradığı menfur saldırıyı ve son dönemde artan kadınlara yönelik tüm şiddet olaylarını lanetliyorum. Saldırının ne şekilde yapıldığını bilmiyoruz. Ne müvekkilim ne de eşinin hiç kimseyle şahsi husumeti yoktur. Ayrıca, bu saldırının altında şahsi sebep aranması olayın vahametini basite indirger. Ebru Hanım'a neden şiddete maruz kaldın sorusu, bu şiddeti hak edip hak etmediğini merak eden zihniyet ürünüdür, bunu reddediyoruz. Neden sorusunun muhatabı biz değil, şüpheli olmalıdır. Olayın aydınlatılması en büyük temennimizdir. Yargılama sürecenin takipçisi olacağız." diye konuştu.

        - CHP Gurup Başkanvekili Özel'in açıklaması

        Öte yandan, saldırısına uğrayan Ebru Tireli'ye destek olmak amacı ile CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, CHP Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu ve partisinin il teşkilatı ile olayın yaşandığı Ergenekon Mahallesi Osmangazi Parkı'nda spor yaparak, olayı protesto etti.

        Protesto eylemine Kadın Cinayetlerini durduracağız platformu üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

        Gazetecilere açıklama yapan Özel, yaşanan bu tür olaylar sonrasında Cumhurbaşkanı'nın, Başbakan'ın ve bakanların kınama mesajı yayınlamalarının yeterli olmadığını belirtti.

        Özel, ''Önemli olan bu tip olaylar yaşanmasın diye alınacak olan önlemlerdir. Bir iktidarda kadına karşı şiddet 12 kat, çocuk istismarı 16 kat, kadın cinayetleri 9 kat artıyorsa, ortada yanlış giden bir şeyler vardır. O yüzden Ebru kardeşimizin burada yaşadığı saldırının arkasında cumhuriyet değerlerini terk eden, batıya doğru yürüyüşü tersine çeviren, her geçen gün daha kapalı bir toplum ortaya çıkarmaya çalışan, tedbir almayan siyaset ve siyasetçiler vardır. Bu yüzden kadına karşı şiddete, kadın cinayetlerine, çocuk istismarlarına olan artışın bugünkü iktidarın hatalı politikalarının olduğu söylemeliyiz. Türkiye Cumhuriyeti'ni yönetenler, kadim geçmişlerinde ki anlayışla yönetirler. Türkiye'nin herhangi bir yerinde, bir parkta ışık eksikse, güvenlik eksikse, bunun hesabını yerel yöneticiler vermek zorundadır. "

        "Turgutlu ve Manisa'nın tüm belediye başkanlarına Türkiye'deki hangi partiden olursa olsunlar. Bu sorumluluklarını hatırlatıyoruz." diyen Özel, sözlerine şöyle devam etti:

        "En önemli insan hakkı, yaşam hakkıdır. İnsanların, kadınların, çocukların vücutlarının dokunulmazlığıdır. Bu hakkı Türkiye'de ki her türlü adaletsizliğin karşısında duran, her türlü mağduriyete karşı çıkan, her türlü mazlumu kucaklayan, Türkiye'nin sosyal demokrat partisi olarak altını çiziyoruz. Bundan sonra, Ebru Tireli'nin de, diğer kadın mağdurlarında, kadın cinayeti mağdurlarının yakınlarının da, yanlarında olduğumuzu, faillerin her zaman karşısında dimdik duracağımızı bir kez daha ifade ediyorum.''

        Özel ve beraberindekiler, yapılan konuşmaların ardından Osmangazi Parkı yürüyüş alanında spor yaparak, yaşanan olayı protesto etti ve alkışlarla, "Ebru Tireli yalnız değildir" sloganları attı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Manisa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Manisa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler