Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SAKARYA (AA) - Sakarya, Kocaeli, Bolu, Karabük ve Bartın'da gerçekleştirilen "Huzur" operasyonunda, sabit yol uygulaması ve eğlence mekanları ile umuma açık yerlerde denetim yapıldı.

        İl Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki 400 polis, il genelinde "Huzur" uygulaması gerçekleştirdi.

        TEM Otoyolu ile D-100 Karayolu'nun il giriş-çıkış noktalarında yapılan denetimlerde durdurulan şüpheli araçlar arandı, sürücülere alkol kontrolü ve Genel Bilgi Tarama (GBT) sorgulaması yapıldı.

        Uygulamanın, geç saatlere kadar devam edeceği belirtildi.

        - Bolu

        Bolu İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından suçların önlenmesi ve suçluların yakalanması amacıyla il merkezindeki kapalı ile açık eğlence mekanları, parklar, kafeteryalar, caddeler, ara sokaklarda ve kentin giriş çıkış noktalarında geniş çaplı asayiş uygulaması yapıldı.

        İki aşamalı olarak gerçekleştirilen operasyonun ilk bölümünde 110 polis memurunun 34 farklı noktada yaptığı uygulama kapsamında kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele, terörle mücadele, asayiş ve trafik ekipleri şehrin giriş ve çıkış noktalarında oluşturdukları kontrol noktalarında durdurdukları araçlarda dedektör köpek Sezar'la arama yaptı.

        Operasyonun ikinci bölümünde ise kentte bulunan kafeteryalar, internet kafeler, kahvehaneler, parklar ve tüm umuma açık mekanlarda denetleme gerçekleştirdi.

        Denetimler sırasında şüpheli kişilere yönelik Genel Bilgi Tarama (GBT) sorgulaması yapıldı.

        - Karabük

        Karabük'te İl Emniyet Müdürlüğü tarafından il merkezi ile birlikte Safranbolu, Eflani, Eskipazar, Ovacık ve Yenice ilçelerinde yapılan uygulamada 200 polis görev aldı.

        Şehir giriş çıkışlarında 3 noktada araçlara yönelik yapılan uygulamalarda, yaklaşık bin kişinin GBT sorgulaması yapıldı.

        - Kocaeli

        Uygulama kapsamında Kocaeli'de de şehir giriş ve çıkışlarıyla kent merkezlerinde önceden tespit edilen hassas noktalarda, şüpheli şahıs ve araçlar üzerinde arama, kimlik kontrolü ve plaka sorgulaması yapıldı.

        Eğlence mekanları ile umuma açık yerlerde gerçekleştirilen denetimlerde dedektör köpeklerle arama yapıldı.

        - Bartın

        Bartın'da 84 polisin katılımıyla gerçekleştirilen uygulama sırasında Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ekipleri, Amasra ilçesinde piyasaya sahte rakı sürmeye çalıştığı iddia edilen E.E'yi gözaltına aldı.

        Şüphelinin aracında yapılan aramada 20 ayrı plastik bidonda 100 litre sahte rakı, 5 ayrı şişede 20 litre saf alkol, 8 ayrı şişede 40 litre su ile karıştırılmış saf alkol ele geçirildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sakarya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sakarya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler