Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MANİSA (AA) - Cumhurbaşkanlığı Kurumsal İletişim Başkanı Muhammet Mücahit Küçükyılmaz, "Pensilvanya'da bulunan zat, otorite diye nitelendirdiği İsrail'e karşı gelmemeyi telkin ederken, bu ülkenin lideri seçilmiş cumhurbaşkanına kaç senedir darbe girişiminde bulunmaktan da çekinmedi." dedi.

        Manisa Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi tarafından yürütülen "O gece... 15 Temmuz Projesi" kapsamında Tarihi Bedesten Çok Amaçlı Nikah Salonu'nda "15 Temmuz Şehitlerini Anma Programı" düzenlendi.

        Programda konuşan Küçükyılmaz, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz'da Çanakkale ruhunun yeniden canlandığını, zaman zaman bazı davranışları nedeniyle eleştirilen gençlerin o gece tarih yazdığını söyledi.

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla sokaklara çıkan gençlerin milletin namusunu kurtardığını ve destan yazdığını dile getiren Küçükyılmaz, yaklaşık 3 senedir anlatmaya çalıştıkları FETÖ'nün hain olduğu gerçeğini darbe girişiminin yaşandığı gece herkesin anladığını ifade etti.

        Küçükyılmaz, şunları kaydetti:

        "Bazıları Ocak 2009'da Davos'ta, Tayyip Erdoğan dünya sistemine meydan okuduğu zaman hakikati kavramaya başladı. Bazıları ondan 1,5 yıl sonra Mavi Marmara'da 9 insanımız şehit olduğu zaman, şu an Pensilvanya'da bulunan zat, 'Otoriteye karşı gelmemeleri gerekir' dediği zaman hakikati anladı. Pensilvanya'da bulunan zat, otorite diye nitelendirdiği İsrail'e karşı gelmemeyi telkin ederken, bu ülkenin lideri seçilmiş cumhurbaşkanına kaç senedir darbe girişiminde bulunmaktan da çekinmedi. Bu nasıl bir anlayıştır ki İsrail'i otorite olarak tanıyorsun ve Müslüman, bu milletin başındaki insanı ise kendisine karşı gelinmesi gereken bir Yezid, Tiran olarak anıyorsun, tanıyorsun."

        FETÖ üyelerinin 7 Şubat 2012'de MİT Müsteşarı Hakan Fidan'a da operasyon yapmak istediğini hatırlatan Küçükyılmaz, 2013 yılındaki Gezi Parkı odaklı olayların arkasında, 17-25 Aralık sürecinde, 6-7 Ekim olaylarının arkasında da FETÖ mensuplarının olduğunu, bugün bu gerçeklerin daha açık olarak anlaşıldığını ifade etti.

        Darbe girişimi sırasında yaralanan Safiye Bayat ve Derya Ovacıklı da o gece yaşadıklarını ve duygularını paylaştı.

        "Diriliş Ertuğrul" dizisi oyuncularından Mehmet Çevik'in de konuşma yaptığı programa, Manisa Vali Yardımcısı Mesut Eser, İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ile çok sayıda vatandaş katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Manisa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Manisa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler