Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BURSA (AA) - Emniyet Genel Müdürlüğünce Türkiye genelinde 81 ilde gerçekleştirilen "Huzur" operasyonu kapsamında, Bursa Emniyet Müdürlüğünce kentin bazı noktalarında asayiş uygulaması yapıldı.

        Merkez Osmangazi, Nilüfer ve Yıldırım ilçelerindeki asayiş uygulamasında, narkotik, mali suçlar, terörle mücadele, kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele, çevik kuvvet ve trafik ekiplerinin aralarında olduğu çok sayıda polis görev aldı. İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız da görevli ekipleri denetledi.

        Ekipler, uygulama kapsamında uyuşturucu ticareti şüphesi nedeniyle narkotik köpeği "Alfa"yı da kullanarak aramalar gerçekleştirdi.

        Şüpheli kişilere yönelik Genel Bilgi Tarama (GBT) sorgulamalarının da yapıldığı denetimlerde, 5 bin 112 kişi, Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi (UYAP) sorgulamasına tabi tutuldu. Bu kişilerden 37'sinin arandığı tespit edildi.

        Aramalarda, 55 gram uyuşturucu, 5 gram sentetik kannabinoid (bonzai), 3 ruhsatsız tabanca, bir kuru sıkı tabanca, 43 fişek, iki muşta, bir elektroşok cihazı, bir sustalı bıçak ele geçirildi. Ekipler, 67 kişiyi gözaltına alarak, 774 aracın sorgulamasında 63 sürücü hakkında 27 bin 400 lira cezai işlem uyguladı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler