Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığınca, Karapınar Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları (YEKA) kullanım hakkı yarışması için son teklif verme tarihi 14 Şubat 2017'ye, yarışmanın gerçekleştirileceği tarih de 21 Şubat 2017'ye ertelendi.

        Konuya ilişkin ilan, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

        Buna göre, Karapınar YEKA yarışması için son teklifler, 14 Şubat 2017 günü saat 12.00'ye kadar Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğüne (YEGM) elden teslim edilebilecek.

        Yarışma ise YEGM'de 21 Şubat 2017 tarihinde saat 14.00'te mali teklif zarflarının açılması ve açık eksiltmeye geçilmesiyle başlayacak.

        Daha önce tekliflerin 12 Aralık'a kadar teslim edileceği, 15 Aralık'ta da yarışmanın gerçekleştirileceği ilan edilmişti.

        YEKA olarak ilan edilen Karapınar'da, bin megavatlık güneş enerjisi santrali ve 500 megavatlık ekipman üretim fabrikası kurulması planlanıyor.

        Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, daha önce söz konusu yarışmanın yerli ve yabancı yatırımcıların talepleri doğrultusunda ertelenebileceğini açıklamıştı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler