Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Türkiye'nin Bahreyn, Singapur ve Pakistan ile çeşitli alanlarda imzaladığı işbirliği anlaşması, program ve protokol Resmi Gazete'de yayımlandı.

        Ankara’da 25 Ağustos’ta imzalanan "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Bahreyn Krallığı Hükümeti Arasında Kültürel İşbirliği Alanında Yürütme Programı" onaylandı.

        Buna göre, iki ülke arasında kültürel işbirliği ve değişim teşvik edilerek, halklar arasında karşılıklı farkındalığın artırılmasına çalışılacak.

        Bilim, sanat, edebiyat ve eğitim gibi kültürün farklı alanlarında bilgi, belge, veri ve yayın değişimi yapılması amacıyla çalışmalar yapılacak, ayrıca taraflar karşılıklı olarak Kültür Haftaları düzenlemeleri için teşvik edilecek.

        Singapur'da 30 Ağustos 2007'de imzalanan "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Singapur Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Kültür, Bilim, Eğitim, Basın-Yayın ve Spor Alanlarında İşbirliği Anlaşması" da onaylandı.

        İki ülke, eğitim, bilim, kültür, sanat, basın-yayın, gençlik ve spor alanlarında işbirliğini teşvik edecek, ortak çıkar alanlarında öğretmen, akademisyen ve uzman değişimiyle ortak eğitim projeleri yapabilecek.

        Bu arada Ankara'da 27 Temmuz'da imzalanan "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Pakistan İslam Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Askeri Alanda Eğitim, Teknik ve Bilimsel İşbirliği Anlaşmasında Değişiklik Öngören Protokol" de onaylanarak Resmi Gazete'de yayımlandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler