Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        HAKKARİ (AA) - MEHMET DAYAN - Hakkari'nin Çukurca ilçesinde, Irak sınırındaki okullarda görev yapan öğretmenler, vatandaşların ve okul yöneticilerinin de desteği ile öğrencileri geleceğe hazırlıyor.

        Irak sınırındaki öğretmenler, öğrenciler ve velilerle kurdukları güçlü ilişkiler sayesinde görevlerini başarıyla yerine getirmenin gururunu yaşıyor.

        Atatürk İlkokulunda görev yapan Adanalı sınıf öğretmeni Elif Turfanda, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çukurca’ya ilk başta biraz endişeli geldiğini söyledi.

        Ancak ilçede kaldıkça endişelerinin yersiz olduğunu gördüğünü aktaran Turfanda, "Buradaki insanlar gerçekten çok sıcaklar. Herhangi bir sorun yaşamıyoruz. Aksine sürekli bizlere yardımcı olmaya çalışıyorlar. Sınıfımız, okulumuz ve okul yönetimimiz çok iyi. Buradaki tüm öğretmen arkadaşlarımız eğitim konusunda elinde gelen emeği gösteriyor." dedi.

        - "Öğrenci sevgisi dağları aşmaya yetecek"

        Aynı okulda görevli Hataylı rehber öğretmen Zeynep Deli ise ilk görev yeri olan Çukurca'ya, başlangıçta ön yargılarla geldiğini anlattı.

        Bir süre sonra ön yargılarının nedeninin medyadan kaynaklandığını anladığını dile getiren Deli, "Burası sanıldığı gibi bir yer değil. En azından öğretmen ve sivil memurlar için beklediğimizden daha iyi, daha huzurlu bir yer. Güzel bir doğası, güzel insanları var. Burada bizlerin yardımına ihtiyaç duyan çocuklar var." diye konuştu.

        Batı illerinde görev yapan meslektaşlarına da çağrıda bulunan Deli, "Eğer gerçekten öğretmenlik yapmak ve işinizin hakkını vermek istiyorsanız, buradaki çocuklar size sarılacak. Hiç kuşkunuz olmasın onların sevgisi tüm dağları aşmaya yetecektir." ifadesini kullandı.

        İstanbul'dan gelerek Cumhuriyet İlkokulunda görev yapan Elif Turan da ülkenin bir ucundan diğer ucuna geldiğini, Çukurca'nın tahmin ettiğinden daha iyi durumda olduğunu ifade etti.

        Çukurca'da aradığı her şeyi bulabildiğini ve insanlarla çok iyi ilişkiler kurduğunu vurgulayan Turan, "Zaten ülkemizin her toprağı bizim değil mi? Çukurca da bizim toprağımız. Buradaki çocuklar da bizim çocuklarımız." diye konuştu.

        - "Bayrağımızın dalgalanması yeterli sebep"

        Irak sınırındaki Köprülü Mükerrem Akhanlı Yatılı Bölge Ortaokulunda müdür yardımcısı olarak görev yapan Hataylı öğretmen Nedim Çoksöyler, 2009 yılında Akyaka köyündeki Şehit Asteğmen Süleyman Şahin İlkokuluna atandığını söyledi.

        Burada 5 yıl sınıf öğretmenliği yaptıktan sonra şimdiki okulunda çalışmaya başladığını anlatan Çoksöyler, şöyle konuştu:

        "Buradaki sekizinci yılım ve inanın ki hiçbir problemle karşılaşmadım. Buraya ülkemizin pek çok ilinden öğretmen geliyor. Öğrencilerimiz eğitime aç. Gerek vatandaşlar gerekse Milli Eğitim Müdürlüğü bizlere her konuda yardımcı oluyor. Belki batıdaki okullara göre çok daha iyi imkanlara sahibiz. Öğretmenlik burada çok daha güzel. Bizim bir yerde görev yapmamız için orada bayrağımızın dalgalanması yeterli sebeptir."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Hakkari haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Hakkari Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler