Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANTALYA (AA) - Kumluca ilçesinde, "Sürü Yönetimi Elemanı Benim" projesi kapsamında açılan kursa katılan 22 kursiyere sertifikaları törenle verildi.

        Antalya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Türkiye Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü işbirliğiyle Kumluca'da gerçekleştirilen "Sürü Yönetimi Elemanı Benim" projesi kapsamında açılan kursu bitiren kursiyerler için sertifika töreni düzenlendi.

        Törende konuşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü İsa Akşit, bakanlıklarının GAP, DAP, KOP ve DOKAP projeleri kapsamında hayvancılığa büyük destek verdiğini söyledi.

        Sertifikalı sürü yöneticilerine özel ve yeni teşvik sistemleri getirildiğini ifade eden Akşit, "Bu kapsamda sertifikalı çoban istihdam eden sürü yöneticilerine 5 bin lira destek veriliyor. Ayrıca istihdama yönelik teşvikler uygulanıyor. Bu amaçla kırsal kalkınma yatırımlarına yüzde 50 hibe desteği verilmekte. Müdürlüğümüzün planlaması doğrultusunda 23 grupta belirlenen tarihlerde kurslar düzenlenecek." şeklinde konuştu.

        Kursiyerlerden Nilüfer Özyörük ise, kurslarla eksik bilgilerini tamamlandıklarını ifade ederek, bundan böyle sürü sahipleri olarak sürülerini daha bilinçli yöneteceklerini söyledi.

        Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından kursiyerlere sertifikaları verildi.

        Törene, Kumluca Kaymakamı Polat Kara, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yusuf Tekdemir, sürü yöneticileri ve kurs eğiticileri katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler