Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Mevlid Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı.

        Başkan Çimen, mesajında, Hazreti Muhammed'in doğumunun müjdelendiği Mevlid Kandili'nin mübarek olmasını dileyerek, şunları kaydetti:

        "Bu gecenin, tıpkı Peygamber Efendimizin dünyaya ilk gelişi gibi hayırlar getirmesini diliyorum. Binlerce yıllık geçmişe uzanan insanlık tarihi boyunca gelen rehberler, peygamberler silsilesinin sonuncusu, barış dini İslam'ı müjdeleyen sevgili peygamberimiz Hazreti Muhammed olmuştur. O, insanların en hayırlısı, herkesin güvendiği Muhammed-ül Emin, Allah'ın insanlar arasından seçtiği doğruluk timsaliydi."

        Hazreti Muhammed'in güzel ahlakı, engin hoşgörüsü, adaleti, merhameti ve mütevazılığı ile bütün insanlığa kucak açan örnek bir şahsiyet olduğunu vurgulayan Çimen, "Onun yaşayışı, hadis-i şerifleri, sünneti sayesinde insanlığın önünde aydınlık bir devir başlamıştır. Bu nedenle Mevlit Kandili, Peygamberimizin yaşayışını, hadis-i şeriflerini, mesajlarını yeniden hatırlamak, yeniden düşünmek ve layıkıyla anlamak için bir fırsattır. Bu düşüncelerle, bu anlamlı gecenin birliğimize, beraberliğimize ve hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum." ifadelerini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gümüşhane haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gümüşhane Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler