Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ADIYAMAN (AA) - Adana'nın Aladağ ilçesinde yaşanan yurt yangını sonrası Besni ilçesindeki Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'nda (KYK) Yangına Müdahale - Söndürme ve Doğal Afet Acil Durum Tahliye tatbikatı yapıldı.

        Her türlü yangın faciasına karşı gerekli önlemlerin alındığından emin olmak için düzenlenen tatbikatta ilk olarak Besni Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekiplerince öğrencilere bilgilendirme semineri verildi.

        Seminerde, olası yangın olaylarında alt ve üst katlarda mahsur kalanların kurtarılması ve yangın söndürme teknikleri uygulamalı olarak gösterilerek öğrencilere bilgilendirme broşürleri dağıtıldı.

        Seminer sonrasında eş zamanlı yapılan tatbikatta, öğrencilerin binadan tahliyesi, mahsur kalan öğrencilerin itfaiye ekiplerince kurtarılması ve yangın anında yapılması gerekenler öğrencilere uygulamalı olarak gösterildi.

        Tatbikat sonrası açıklamalarda bulunan Besni Belediyesi İtfaiye Müdürü Hakan Kahraman, tatbikatların bütün yurtlarda yapılacağını belirtti.

        Adana Aladağ'da yaşanan yurt yangınında 12 kişinin hayatını kaybettiğini anımsatan Kahraman, şöyle konuştu:

        "Bu yangınla ilgili vefat edenlere Allah'tan rahmet, ailelerine sabır diliyorum. İtfaiye personellerimiz, bu konuda gerek slayt gerek video gösterimi ile ilgili bilgi verdi. Bütün yurtlarda tatbikatlarımız devam edecektir. Bilgilendirme seminerlerimiz, yurt, resmi kurum ve okullarda devam edecektir."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adıyaman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adıyaman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler