Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Anadolu Organize Sanayi Bölgesi (Anadolu OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kutsi Tuncay, Çanakkale şehitlerinin anısına dikilen bin 764 badem ağacının geliriyle mesleki eğitime destek olduklarını bildirdi.

        Tuncay, yazılı açıklamasında, badem ağaçlarından elde edilen gelirlerle yıl itibarıyla mesleki ve teknik eğitim alan otuz beş öğrenciye burs verdiklerini belirterek, hedeflerinin bin öğrenciyi desteklemek olduğunu ifade etti.

        Vehbi Koç'un "Meslek lisesi memleket meselesidir." sözüne atıfta bulunan Tuncay, üretim sektörünü ileriye taşımak ve arzu edilen niteliğe kavuşturmak için milli eğitimin üretken hale gelmesinin gerektiğini kaydetti.

        Tuncay, rekabet edebilir ve sürdürülebilir üretim modellerinin hayata geçirilmesinde mesleki eğitimin temel yapı taşı görevi üstlendiğinin altını çizerek, "Bunun için herkes gücü oranında elini taşın altına koymalıdır. Yapılan araştırmalara göre, sanayi sektöründe kadın istihdam oranımız çok düşük. Sanayide kadın istihdamını artırmak ve ucuz iş gücü zihniyetinden uzaklaşılmasına katkı sağlamak amacıyla burs kriterlerine uyan kız öğrencilere pozitif ayrımcılık yaptık." değerlendirmesinde bulundu.

        Çanakkale Savaşı'nda şehit düşen bin 764 asker anısına dikilen bin 764 badem ağacının geliriyle verdikleri burslarda liselileri ön planda tuttuklarını belirten Tuncay, "Önümüzdeki dönem badem ağaçlarını artıracağız. Bölgemiz caddelerine dikilen ceviz ağaçlarından elde edilecek geliri de eğitim fonuna aktarma kararı aldık. Böylece mesleki eğitime verdiğimiz destek her yıl katlanarak devam edecek." ifadelerini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler