Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - İçişleri Bakanlığı Sahil Güvenlik Komutanlığınca 2-9 Aralık'ta Ege Denizi'nde 114 göçmen yakalandı.

        İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından düzensiz göçün engellenmesi amacıyla son bir haftada gerçekleştirilen faaliyetlere yönelik bilgi verildi.

        Açıklamada, Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından Ege Denizi'nde 7 gün 24 saat aralıksız olarak yürütülen düzensiz göçle mücadele faaliyetleri kapsamında, 02-09 Aralık 2016 tarihleri arasında 3 olayda 114 göçmenin Türkiye karasularında yakalandığı bildirildi.

        Bir haftalık süreçte 33 Sahil Güvenlik botu, 7 Sahil Güvenlik Emniyet Timi (SAGET), 2 Dalış Emniyet Güvenlik Kurtarma Timi (DEGAK) ile 8 kontrol bottan oluşan yüzer unsurlarca bin 431 saat seyir yapıldığı ifade edilen açıklamada, 15 helikopter ve 2 uçak sortisi ile toplam 36 saat 55 dakika uçuş gerçekleştirildiği, 7 Mobil Radar Timi tarafından da 571 saat görev icra edildiği kaydedildi.

        Açıklamada, "Ege Denizi'nde yaşanan düzensiz göç girişimleri büyük oranda engellenirken, göçmen ölümlerinin yaşandığı en son olay 18 Kasım 2016 tarihinde Aydın'ın Didim ilçesi Taşburun açıklarında yaşanmıştır. Toplam 6 göçmen hayatını kaybetmiştir." ifadelerine yer verildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler