Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "Ülkemiz, insanların en temel hak ve özgürlüklerinin yok edildiği bir diktatörlüğe dönüştürülmek isteniyor." değerlendirmesinde bulundu.

        CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin her geçen yıl insan hakları karnesinin daha da kötüye gittiğini ileri sürdü.

        Ağbaba, "Ülkemiz, insanların en temel hak ve özgürlüklerinin yok edildiği bir diktatörlüğe dönüştürülmek isteniyor." ifedesini kullandı.

        Türkiye'nin içine sokulduğu Olağanüstü hal (OHAL) sürecinde insan hayatının hiçe sayıldığını savunan Ağbaba, şunları kaydetti:

        "Türkiye, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin dahi askıya alındığı, işkence ve kötü muamelenin iktidar milletvekilleri tarafından savunulduğu, adalet kavramının hiç olmadığı kadar zedelendiği bir ülke haline getirildi. Darbeciler ile mücadele diye başlanan süreç, muhaliflerle hesaplaşma mücadelesine dönerek, AKP'li olmayanların her türlü haklarına yönelik bir saldırı başladı. İktidarın, kendisinden olmayanlara zulmetmeyi reva gördüğü bir ülke haline getirildik."

        Türkiye'de insan hayatının hiçe sayıldığını vurgulayan Ağbaba, açıklamasında "Demokrasiyi ve hukuku ayaklar altına alan AKP iktidarı, en temel insan haklarını ve her türlü özgürlük düşüncesini yok etme amacıyla hareket ediyor. Türkiye, tek bir kişinin şahsi heves ve hırsları için uçuruma sürükleniyor. Ancak şunun bilinmesini isteriz ki Türkiye 'Bir'den büyüktür. Cumhuriyet Halk Partisi, ülkeyi diktatörlüğe teslim etmeyecektir." ifadesine yer verdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler