Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Ankara'nın Beypazarı ilçesinde, 12 bin 500 meyve fidanı dağıtıldı.

        Ankara Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Kaynaklar Daire Başkanlığı ve Beypazarı Belediyesinin işbirliğiyle gerçekleştirilen fidan dağıtımı nedeniyle tören düzenlendi.

        Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan, törende yaptığı konuşmada, dağıtımı yapılan fidanların bedelinin yüzde 25'ini, fidan alan kişilerin, geri kalan yüzde 75'ini ise Ankara Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Kaynaklar Dairesi Başkanlığı ile Beypazarı Belediyesinin karşılayacağını belirtti.

        İlçede meyveciliğin geliştirilmesi ve desteklenmesi konusunda gerekli hassasiyeti gösterdiklerini vurgulayan Kaplan, "Bu anlamda çiftçilere 12 bin 500 fidan dağıtımında bulunduklarını, bunun 11 bin 280'inin elma fidanı olduğunu geri kalan miktarın ise kiraz, ayva ve erik fidanlarından oluştuğunu kaydetti.

        Törene, Ankara Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Kaynaklar Daire Başkanlığından Şube Müdürü Erol Arık, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yavuz Ekici, Ziraat Odası Başkanı Mustafa Ateş ve vatandaşlar katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler