Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KIRKLARELİ (AA) - Kırklareli'de, "Halep'e yardım" kampanyası düzenlendi.

        İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Kırklareli Kadın Kolları ve Gençlik Kolları tarafından Kırklareli Öğretmenevi'nde düzenlenen programda, 5 bin lira tutarında nakdi yardım toplandı.

        İHH Kırklareli Gençlik Kolları Başkanı Emine Işık, burada yaptığı konuşmada, kampanyaya destek veren herkese teşekkür etti.

        Halep'in bugün Ümran bebek kadar yalnız olduğunu belirten Işık, Halep'e sahip çıkılmasının bir insanlık görevi olduğunu söyledi.

        Halep’in insanlık dramının yaşandığı merkezlerden biri olduğunu ifade eden Işık, şunları kaydetti:

        "İnsanlık dramının merkezlerinden biri artık Halep. İnsanlar, Halep’te ayakta ve hayatta kalma mücadelesi veriyor. Ekmeği değil, kırıntısını bulmadığı bir açlıkla yüzleşiyor. Maalesef insanlık bu katliamı kanıksamış durumda. Dünyanın birçok ülkesinde yaşayanlar, bu katliamları kendi güvenlikli surları arkasından bir film gibi izleyen duyarsız insan kitlesine dönüştü. İnsanlık duyarsız ve insanlık kayıtsız. En çok da ümmetin sessizliği can acıtıyor. Halep'te 5,5 milyon insan vardı. 350 bin insan kaldı. Sakın rahat uyumayın. Her gece yatarken bir yanınıza Suriye'yi alın. Biz, şu ana kadar mazlum halkların yerinde oldukça güçlü olduk. Şunu da unutmayın ki bütün güçlerin üzerinde Allah vardır. Eğer ki sizler ve bizler bu çocukların haklarını savunamazsak, Allah da, ahirette günahlarımızı affetmez."

        Işık, etkinlikte topladıkları yaklaşık 5 bin lirayı Halep'e göndereceklerini sözlerine ekledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kırklareli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kırklareli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler