Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KONYA (AA) - Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumunun (KYK) "Bir Günde Bin Yıl Tarih ve Medeniyet Gezisi" etkinlikleri kapsamında Konya'ya gelen 23 ilden 550 üniversite öğrencisi Mevlana Müzesi'ni gezdi.

        KYK Konya İl Müdürü Mehmet Sorğun, Mevlana Meydanı'nda yaptığı konuşmada, gençlere tarihi tanıtmak, sevdirmek, ve tarih bilincini oluşturmak amacıyla programı düzenlediklerini belirtti.

        Anadolu coğrafyasında ebediyen var olabilmek için bu tür organizasyonların daha çok yapılması gerektiğine dikkati çeken Sorğun, "Dört yıldır bu programı yapıyoruz. Gençlerimiz bu etkinliklerin devam etmesini istedi. Biz de bu talepleri yeri getirmek için elimizden geleni yapıyoruz." diye konuştu.

        Öğrenciler ise Konya'da bulunmaktan ve organizasyona katılmaktan mutlu olduklarını söyledi.

        Mevlana Müzesi'ni gezen öğrenciler, hatıra fotoğrafı çektirdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler