Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MALATYA (AA) - Memur-Sen İl Kadın Komisyonu Başkan Vekili Sultan Alan 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla basın açıklamasında bulundu.

        Memur-Sen Malatya İl Temsilciliği adına, Memur-Sen Malatya İl Temsilciliğinde açıklamalarda bulunan Alan, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nün kabulünün 68. yıl dönümünde, insan ve hak kavramının alabildiğine ayrı düştüğüne tanıklık ettiklerini söyledi.

        Bütün insani değerlerin tahrip edildiği bu çağda, düne kadar medeniyetlere beşiklik, başkentlik yapan, insanların tüm farklılıklarına rağmen bir arada yaşadığı bölgelerin açık can pazarı haline getirildiğini belirten Alan, "Acı ve zulümler, dün Felluce'de, bugün Halep'te olduğu gibi, hep Müslümanların meskeni olan coğrafyalarda yaşanmakta. Dünyanın öteki yüzü bugünler için hazırladığı nümayişçi müsamereler eşliğinde maskesini takarak riyakar cümleler kurmakta, her riyakar cümle kurulduğunda masum bir insan daha maalesef can vermekte." ifadelerini kullandı.

        Yıllarca milletin gönül dünyasını istismar ederek, paralel bir devlet oluşturan, ihanet şebekesi Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ), darbe girişimini sırasında, 250 insanın şehit edildiğini ve ülkenin ciddi bir tehlike atlattığını belirtti.

        Birleşmiş Milletlerin (BM), bir çok olayda ve bölgede yetersiz kaldığına da vurgu yapan Alan, "Daha da kötüsü, BM, doğrudan hak gaspetmenin yasal mekanizmasına dönüşmüş durumdadır. Özellikle İslam coğrafyasındaki işgal ve soykırımlara zemin hazırlamış, çoğu katliam ve soykırım bizzat bu örgütün gözetiminde yapılmıştır. 1995 Temmuzu’nda Srebrenitsa’da gördüğümüz vahşete benzer soykırımların bugün Suriye’de, Irak’ta ve Myanmar’da yapılıyor olması, BM ve bu konuda sorumluluğunun gereğini yapmayan diğer devletler, sivil toplum kuruluşları adına utanç vericidir." dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Malatya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Malatya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler