Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ERZURUM (AA) - Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen Mevlid Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı.

        Başkan Sekmen mesajında, peygamberimiz, fahri kainat Efendimiz Hz. Muhammed'in dünya alemini şereflendirdiği müstesna bir günün idrak edildiğini kaydetti.

        Hz. Peygamber'in doğumunu anlamaktan asıl gayenin, evrensel olan nübüvvetini, Kur'an'a dayanan yüce ahlakını, insanlık ve merhametini, insaf ve adaletini, sabır, kerem ve cömertliğini anlamak olduğunu aktaran Sekmen, şunları kaydetti:

        "Kısaca, insanlığa sunduğu değerlerin farkına varmak, hatalarımızı gözden geçirme fırsatını yakalamak, onun yaşadığı gibi yaşamaya çalışmak ve Allah'ı sevmenin bir gereği olarak ona uymaktır. Hz. Peygamberin eşsiz hayatının bilinmesi ve örnek alınması, her insanın yegane gayesi ve görevi olmalıdır.

        Çünkü hayatımız, Allah Resulü'nün sünnetine uygun yaşandığında anlam kazanır. Mevlid Kandili, hayatımızı onun yüce ahlakıyla güzelleştireceğimiz bir tazelenme mevsimidir. Böylesine mübarek gün ve gecelerin tüm mazlum coğrafyalara birlik ve beraberlik getirmesini temenni ederim. Tüm İslam aleminin Mevlid Kandili mübarek olsun."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzurum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzurum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler