Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MARDİN (AA) - Mardin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Gençlik Merkezi'nde oluşturulan "15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Köşesi" ile o gecenin gençler tarafından unutulmaması amaçlanıyor.

        Gençlik Merkezi'ndeki "15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Köşesi"nde şehitlerin ismi ve Ömer Halisdemir'in fotoğrafı başta olmak üzere vatandaşların darbecilere karşı gösterdiği direniş fotoğrafları ve 15 Temmuz Şehitler Kitabesi yer alıyor.

        Gençlik Merkezi Müdürü Yusuf Dağ, darbe girişimi gecesinde ülkenin büyük bir ihanet girişimiyle karşı karşıya kaldığını dile getirdi.

        Ülkenin en kanlı darbe girişimlerinden birine tanık olduğunu ifade eden Dağ, "Gençlerimizin bu anı unutmaması, bu anı sürekli hafızada canlı tutması, gençlerimizde farkındalık yaratabilme adına böyle bir köşenin yapılmasını önemli bulduk. Yeni Ömer Halisdemirlerin ve Velit Bektaşların çıkmasını istiyoruz. Onları örnek alan gençlerin memleketlerine sahip çıkmasını arzuluyoruz." diye konuştu.

        Mardin Artuklu Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölümü öğrencisi Faysal Tuğrul, "15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Köşesi"nin gençlik merkezine gelen gençlerin bilinçlenmesi açısından önemli olduğunu aktardı. Tuğrul, köşeyi her gördüğünde 15 Temmuz'un birlik ve beraberlik günü olduğunu hatırladığını anlattı.

        Ebru Yıldızhan da 15 Temmuz gecesinin her hatırladığında duygulandığını belirtti.

        O gece canlarını hiçe sayarak tankların altına yatan ve vatanı milleti uğruna canını hiçe sayarak darbecilere karşı direnen şehitlere minnettar olduklarını söyleyerek, köşenin çok güzel olduğunu ifade etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mardin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mardin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler