Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        HATAY (AA) - Antalya Valisi Münir Karaloğlu ile siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinden oluşan grup, Hatay'ın Yayladağı ilçesinde Suriyeli Türkmenlerin kaldığı konteyner kenti ziyaret ederek incelemeler yaptı.

        Vali Karaloğlu ile Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Bahattin Bayraktar, Kepez İlçe Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, MHP Antalya İl Başkanı Mustafa Aksoy, Demokrat Parti Antalya İl Başkanı Hasan Ali Kartal ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Yayladağı'nda Suriyeli Türkmenlerin kaldığı YİBO konteyner kentine geldi.

        Burada, Yayladağı Kaymakam Vekili Samandağ Kaymakamı Cahit Çelik ve kamp yönetimince karşılanan Karaloğlu, görevlilerden bilgiler aldı.

        Ardından bazı aileleri ziyaret eden Karaloğlu ve beraberindekiler, çocuklara çeşitli hediyeler dağıtarak, onlarla sohbet etti.

        Vali Karaloğlu, yaptığı açıklamada, Hatay ile Antalya arasında bir gönül köprüsü kurmak, Suriye'deki iç savaş nedeniyle Türkiye'ye kaçan Suriyelileri yerinde görmek için böyle bir seyahat gerçekleştirdiklerini söyledi.

        Beraberlerinde getirdikleri yardımları kamp yönetimine teslim ettiklerini ifade eden Karaloğlu, şöyle dedi:

        "Bugün 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü ve haftasının başlangıcı. İnsan hakları gününde, en önemli insan hakkı olan yaşam riski dolayısıyla vatanlarını evlerini terk ederek Türkiye'ye kaçanları ziyaret etmek ve onları tekrar kamuoyu gündemine taşımak istedik. Bu ziyaretin böyle de bir amacı var. Suriyelilere bağrını açanlara ve kamp idaresine teşekkür ediyoruz. Burada son derece düzenli bir kamp gördük. Dünyada, Avrupa'da mülteci kamplarını televizyonlarda görüyorsunuz. Bizim kamplarımız neredeyse bizim yaşam standartlarımıza uygun mekanlar oluşturulmuş. Devletimiz güçlü, Allah'a hamd olsun."

        Suriyeli çocuklarla hatıra fotoğrafı çektiren Karaloğlu ve beraberindekiler, daha sonra ilçeden ayrıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Hatay haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Hatay Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler