Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        HATAY (AA) - AK Parti Hatay İl Başkanlığının daveti üzerine Antalya'dan gelen aralarında siyasilerin, sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin ve basın mensuplarının bulunduğu yaklaşık 200 kişilik heyet, Hatay'da çeşitli ziyaretlerde bulundu.

        Hatay Valiliğini ziyaret eden heyet, ardından AK Parti Hatay İl Başkanlığına geçti.

        AK Parti Hatay İl Başkanı Ahmet Atıç, burada yaptığı açıklamada, ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirdi.

        Hatay'daki birlik ve kardeşliği misafirlerine göstereceklerini belirten Atıç, "Önemli olan memleket meselesiyse, önemli olan bu bayrağın daha yükseklerde dalgalanmasıysa hepimizin aynı safta olduğunu bir kez daha gösteren ve bu tabloyu yaşatan tüm konuklarımıza yol arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum." dedi.

        AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer de Antalya-Hatay arasında bir gönül köprüsü oluşturmak için geldiklerini söyledi.

        Bugünün, Dünya İnsan Hakları Günü olduğunu anımsatan Sümer, şöyle devam etti:

        "Ancak etrafımız ateş çemberi, sizler de bu ateş çemberine en yakınsınız. Orada kan ve gözyaşı var, orada bombalardan korkup kaçan kadınlar, çocuklar var. 400 binin üzerinde mülteciye ev sahipliği yapıyorsunuz. Bu kolay değil. Siz bu yükü en çok çeken illerden birisiniz. Sizlere destek olmak amacıyla bir de oradaki kamplarda yaşayan Suriyeli mültecileri yakından görüp, acılarına ortak olmak, göz yaşlarına ortak olmak için bu seyahati düzenledik."

        Suriyeli yaklaşık 50 bin çocuğun Hatay'da eğitim gördüğünü ifade eden Sümer, savaşın bitmesiyle kendilerinin kültürüyle yoğrulmuş o çocukların memleketlerine döndüklerinde Suriye'nin şehirlerinde de kendi kültürlerini yaşatacaklarını aktardı.

        MHP Antalya İl Başkanı Mustafa Aksoy, bir arada bulunmaktan mutlu olduklarını söyledi.

        Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Bahatten Bayraktar, Kepez İlçe Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Antalya Demokrat Partisi İl Başkanı Hasan Ali Kartal, MHP Hatay İl Başkanı Lütfü Kaşıkçı ve Antalya'nın sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bazı gazetecilerin katıldığı ziyarette, AK Parti Hatay İl Teşkilatınca ziyarete gelen misafirlere çeşitli hediyeler verildi.

        Ardından MHP Hatay İl teşkilatını ziyaret eden heyet, Yayladağı'na hareket etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Hatay haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Hatay Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler