Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, "Allah nasip ederse bir anayasa değişikliği için MHP ile birlikte anayasa değişikliği teklifimizi verdik. Türkiye hükümet sistemlerinin tıkandığını, parlamenter sistemin tıkandığını çok net gördü. Bu vesileyle inşallah yeni bir hükümet sistemiyle, cumhurbaşkanlığı sistemiyle Türkiye başarı hikayeleri yazacak." dedi.

        Dünya Engelliler Günü dolayısıyla AK Parti Ankara İl Başkanlığınca düzenlenen "Engelli Mahalle Temsilcileri Toplantısı", Altınpark Anfa Kültür Salonu'nda gerçekleştirildi.

        Çalık, programda yaptığı konuşmada, partisinin engelli koordinasyon merkezinde yapılan çalışmaları anlattı.

        14 yıllık AK Parti iktidarında engelli bireyler için çok önemli adımlar atıldığına dikkati çeken Çalık, "Türkiye Cumhuriyetinin sosyal bir devlet olduğunu biz AK Parti iktidarıyla tüm Türkiye'ye ve dünyaya gösterdik ve diğer siyasi partiler sosyal devlet anlayışının ne demek olduğunu AK Parti ile anladı ve gördü. Biz üzerinden 15 yıl geçirdik, uyguladığımız sosyal politikalarda diğer siyasi partiler daha yeni yeni sosyal devletten, sosyal politikadan bahsetmeye başladılar. Bizi izlemeye, takip etmeye devam etsinler. Önce insanlara nasıl davranılacağını öğrensinler. AK Parti'nin yolunu takip etsinler." diye konuştu.

        - "Bütün engellilerin sorunlarını birlikte omuzlayacağız"

        Sosyal politikalarda yapılan çalışmalarda 35 katrilyon liralık bütçe ayırdıklarını aktaran Çalık, engelli, yaşlı, kadın, şehit ve gaziler ile kendini mağdur hisseden tüm vatandaşlara dokunacak tedbirler aldıklarını söyledi.

        Çalık, 14 yılda engelliler için yapılan düzenlemelere değinerek, özellikle istihdam alanında çok önemli adımlar atıldığını, şubat ayında da bin 500 engelli öğretmenin atamasının yapılacağını hatırlattı.

        Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminde darbecilere engel olmak için meydanlara inen engellilere de teşekkür eden Çalık, 15 Temmuz darbe girişimiyle nasıl mücadele yapıldıysa, PKK, DEAŞ ve bütün terör örgütleriyle de aynı şekilde mücadeleyi sürdüreceklerini belirtti.

        Çalık, engelli mahalle temsilcilerinin bir araya getirilmiş olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Her mahallede engelli koordinasyon merkezi temsilcimiz var. Kapı kapı dolaşıp engelli vatandaşlara ulaşacağız. Onların bize ulaşmasını beklemeyeceğiz. Sorumluluğumuz, yükümüz çok ağır ama yükü, bütün engellilerin sorunlarını birlikte omuzlayacağız." dedi.

        - "Koalisyonların olmadığı bir Türkiye olacak"

        Bugünün çok önemli olduğuna dikkati çeken Çalık, şunları kaydetti:

        "TBMM'ye Allah nasip ederse bir anayasa değişikliği için MHP ile birlikte anayasa değişikliği teklifimizi verdik. Türkiye, hükümet sistemlerinin tıkandığını, parlamenter sistemin tıkandığını çok net gördü. Bu vesileyle inşallah yeni bir hükümet sistemiyle, cumhurbaşkanlığı sistemiyle Türkiye başarı hikayeleri yazacak. Ne demektir bu, koalisyonların olmadığı bir Türkiye olacak. Siyasi, ekonomik, demokratik istikrarın olduğu bir Türkiye olacak ve milletimiz kendi istediği kişiyi bu ülkenin başkanı olarak, direkt seçecek. Araya herhangi bir aracı kurum koymadan, bu ülkenin başkomutanını, cumhurbaşkanını, başkanını direkt olarak seçecek. Bu sizlerin oyları, destekleri ve dualarıyla olacak."

        TBMM İdare Amiri Ahmet Gündoğdu ve Ankara İl Başkanı Mustafa Nedim Yamalı'nın da konuşma yaptığı etkinliğe, bazı milletvekillerinin yanı sıra, aralarında 15 Temmuz gazilerinin olduğu engelli vatandaşlar ve aileleri katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler