Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MANİSA (AA) - 10 Aralık Dünya İnsan Hakları günü dolayısıyla Manisa Valiliği İl İnsan Hakları Kurulu Başkanlığı tarafından, 15 Temmuz Demokrasi Meydanında basın açıklaması yapıldı, vatandaşlara kurul üyeleri tarafından broşür dağıtıldı.

        Kurul üyesi Abdulkadir Ekrem Dörtbudak gazetecilere yaptığı açıklamada, Dünya İnsan Hakları Günü’nün kutlandığını belirterek, insan haklarının sağlanması konusunda birçok kurum ve kuruluşa, sivil toplum kuruluşuna, bireylere ve birçok aktöre görev ve sorumluluklar düştüğünü kaydetti.

        İnsan haklarının korunması ve daha ileriye götürülmesi için toplumun tüm kesimlerinin insan hakları konusunda duyarlı olması gerektiğini ifade eden Dörtbudak, "İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi, tüm insanların hiçbir ayrım gözetilmeksizin yalnız insan olmalarından dolayı eşit, hür ve onurlu yaşama hakkına sahip olmalarını garanti altına almıştır. İnsan hakları, bütün insanlığın ortak değeri, bütün uygarlığın ortak paydasıdır." ifadelerini kullandı.

        İl İnsan Hakları Kurulu’na aylık olarak ortalama 10-15 arasında başvuru geldiğini belirten Dörtbudak, kurul altındaki çeşitli birimlere sevk edilerek gerekli çalışmaların yapıldığını kaydetti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Manisa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Manisa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler