Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ORDU (AA) - AK Parti Ordu milletvekilleri Oktay Çanak ve Metin Gündoğdu, Mevlid Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı.

        Milletvekili Çanak, mesajında, Mevlid Kandili'nin, Hz. Muhammed'in dünyaya teşrif edişinin 1445. yıl dönümü olduğunu anımsattı.

        Bütün İslam aleminin Mevlit Kandili'ni tebrik eden Çanak, bu mübarek gecenin tıpkı Hz. Muhammed'in dünyaya ilk gelişi gibi hayırlar getirmesini, geleceği aydınlatmasını diledi.

        Binlerce yıllık geçmişe uzanan insanlık tarihi boyunca gelen rehberlerin, peygamberler silsilesinin sonuncusunun ve barış dini İslamı müjdeleyen sevgili Peygamber Hz. Muhammed'in olduğunu vurgulayan Çanak, şöyle devam etti:

        "O, insanların en hayırlısıydı, herkesin güvendiği Muhammed-ül Emindi. Allah'ın insanlar arasından seçtiği doğruluk timsaliydi, güzel ahlakıyla, engin hoşgörüsüyle, adaletiyle, merhametiyle, mütevazılığıyla bütün insanlığa kucak açan örnek bir şahsiyetti. Onun yaşayışı, onun hadis-i şerifleri, onun sünneti sayesinde insanlığın önünde aydınlık bir devir başlamıştır. Bu bakımdan, Mevlit Kandili, peygamberimizin yaşayışını, hadis-i şeriflerini, mesajlarını yeniden hatırlamak, yeniden düşünmek ve layıkıyla anlamak için bir fırsattır."

        Milletvekili Gündoğdu ise, Hz. Muhammed'in, dünyaya teşriflerinin seneyi devriyesi olan Mevlid Kandili'ni bir kez daha birlik ve hoşgörü duyguları içinde idrak edildiğini kaydetti.

        Alemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed'in hayatının, eminliğinin, cesaretinin ve diğer tüm özelliklerinin günümüzde genç nesillere tam manasıyla anlatılması gerektiğine işaret eden Gündoğdu, "Çünkü Peygamberimiz dünya ve ahiretteki yol göstericimizdir. Allah'ın yolunda Peygamberimizin çizgisinde yürümeli, özellikle evlatlarımıza bunu benimsetmeliyiz." ifadelerini kullandı.

        Gündoğdu, hayatın, peygamberin hadisi şeriflerine ve sünnetlerine uygun bir şekilde sürdürülmesi gerektiğine dikkat çekerek, şunları kaydetti:

        "Eminiz ki insanlığın kurtuluşu bu yoldadır. Onun güzel ahlakını ve olaylar karşısındaki duruşunu bugün en iyi şekilde idrak etmeliyiz. Kandiller aynı zamanda birlik ve beraberliğimizi güçlendirmemizi sağlayan halis günlerdir. Dünyanın neresinde olursa olsun mazlumların seslerine kulak vermeliyiz. Halep'te, Filistin'de, Kerkük'te, Bayırbucak'ta, Sincan'da, Afrika'da, Myanmar'da... Nerede bir garip varsa elimizin uzandığı kadar onlara dokunmalıyız. Allah ateş altında olan, zulüm gören tüm kardeşlerimizin yardımcısı olsun. Türk İslam coğrafyasının mübarek Mevlid Kandili'ni tebrik ediyor, bu gecenin ülkemize, Müslüman alemine ve insanlığa hayırlar getirmesini Allah'tan niyaz ediyorum."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ordu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ordu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler