Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        EDİRNE (AA) - CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

        Bircan, mesajında, en temel hakkın insan hakkı olduğunu belirtti.

        İnsan hakkının yaşam hakkı ile başladığını aktaran Bircan, şunları kaydetti:

        "Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, İnsan Hakları Evrensel Bildirisi’ni 10 Aralık 1948 günü kabul etmiştir. Otuz maddeden oluşan evrensel bildiri, bütün dünyada insan haklarının korunmasını amaçlayan ve bu konuda devletlerin taahhütlerini alan ilk resmi metindir, bu nedenle çok önemlidir. Birleşmiş Milletler üyelerine bağlayıcı olan bu bildirgenin hükümleri büyük ölçüde ülkelerin anayasalarında yer almaktadır. İnsan haklarının değerini ortaya çıkarmak için, Türkiye ve Birleşmiş Milletler Örgütü’ne üye diğer ülkeler, 10 Aralık tarihini İnsan Hakları Günü ve 10 Aralık'ı içine alan haftayı da İnsan Hakları Haftası olarak kutlamaktadırlar. 1948’den itibaren kutlanmaya başlansa da insan hakları kavramı insanın var olduğu andan itibaren oluşmuştur. Her birey doğarak bu haklara doğal olarak kavuşur. Kölelik, kulluk, işkence dönemleri de yaşayan insanlık tarihi, bu dönemleri de gördüğü için insan hakları kavramına daha inançla sarılmaktadır.

        İnsanca ve hakça bir yaşamı ülkemizde ve dünyamızda tesis etmek umuduyla 10 Aralık İnsan Hakları Gününü ve İnsan Hakları Haftasını kutlar, insan haklarına saygılı bir dünya diliyorum."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Edirne haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Edirne Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler