Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Almanya'nın Düsseldorf Havalimanı'nda bekletilen 14 Türk yolcudan oluşan grubun bir sporcu kafilesi olmadığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile ilgileri bulunmadığı bildirildi.

        Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Atlas Havayollarıyla Düsseldorf'a giden ve sporcu kafilesi olduğunu iddia eden 14 kişilik grubun oluşumu ve tavırları, Alman polisinin dikkatini çekti. Karate turnuvasına geldiğini iddia eden grubun elindeki davet mektubunun karate turnuvasına ilişkin olmaması, grupta 1,5 yaşında çocuğu olan bir kadının bulunması ve aralarında coğrafya öğretmeni ve çiftçi olması, polisin şüphelerini artırdı.

        Polis sorgusunda iltica talebinde bulunan 8 kişi, Dortmund Mülteci Merkezi'ne gönderildi. Bu kişilerin ellerindeki gri pasaportları 6-15 bin lira karşılığında aldıklarını itiraf ettikleri öğrenildi.

        Polis yetkilileri, olayın bir insan kaçakçılığı olduğunu düşündüklerini aktardı.

        Elebaşı olduğundan şüphelenilen bir kişi gözaltına alındı, diğer şahısların sorgusu ise devam ediyor.

        Türkiye'nin Düsseldorf Başkonsolosluğu, konuyla ilgili olarak Alman makamları ile temas halinde bulunuyor.

        Gençlik ve Spor Bakanlığı yetkilileri, grubun kesinlikle bir spor kafilesi olmadığını ve Bakanlıkla bir ilgileri bulunmadığını teyit etti.

        Olayın son günlerde Almanya ile Türkiye arasında yaşanan gelişmelerle bir ilgisi bulunmuyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler