Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        VAN (AA) - Van AVM katkılarıyla Van'a gelen Yazar Yılmaz Odabaşı sevenleriyle imza gününde bir araya geldi.

        Van AVM'de gerçekleşen imza ve söyleşi gününde Odabaşı, okurlarının sorularını cevapladı. Odabaşı ardından gazetecilere açıklamalarda bulunarak, Van'daki ilk imza programını 1986 yılında gerçekleştirdiğini söyledi.

        Odabaşı yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

        "Van'a 1986 yıllarında geldiğimde, kentleşme sancıları çeken ve sıkıntılı bir kent gördüm. Şimdi ise çok hızlı bir değişim ve dönüşüm yaşandığını görüyorum. Van'ın öteden beri turizmin incisi olması gereken, bölgede turizmin en çok yerli ve yabancı turistin ilgisine maruz kalmayı hak eden bir şehir olduğuna hep inanmışımdır. Fakat bölgedeki sancılı siyasal süreç, Van'a hak ettiği ilginin gösterilmesine engel olmaktadır. Bunu da üzülerek izlemekteyim."

        Bölgede yaşanan şiddet olaylarına da değinen Odabaşı, "Şiddet eylemleri olmadan barış, kardeşlik içinde, legal ve meşru zeminlerde kendimizi ifade edebilmeliyiz. Ben böylesi bir sürecin durulmasını, insanlarımızın özgür, huzurlu ve barış içinde yaşamasını temenni ediyorum." dedi.

        İmza ve söyleşi programı Odabaşı'nın kitaplarını imzalatması ile sona erdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Van haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Van Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler