Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MUĞLA (AA) - Muğla Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti'nin ev sahipliğinde, Marmaris ilçesinde gerçekleştirilen Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu (TGK) 10. Başkanlar Kurulu Toplantısı gala gecesiyle sona erdi.

        Vali Amir Çiçek, bir otelde düzenlenen programda yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'ten sesini millete gazetecilerle duyurduğunu söyledi.

        Gazetecilerin kahramanca görevlerini yerine getirdiğinin altını çizen Çiçek, şunları kaydetti:

        "15 Temmuz'un en karanlık saatlerinde elinde kamerası, cep telefonuyla vatandaşa, 'olan biteni' duyuran o kahraman arkadaşlarımız, bir taraftan bomba atılıyor, bir taraftan hainlerin mermilerine aldırmadan, çatışmanın içerisinde vatandaşına ne olduğunu yansıtan o medyadaki görevli arkadaşlarımıza kahraman dememek mümkün değil. Onlara ne versek azdır diyorum. Çünkü vatandaşımıza gerçeği yansıttılar."

        İhanet çetelerinin Marmaris dağlarında yakaladıklarında da medyanın yanlarında olduğunu vurgulayan Çiçek, hainler dağlarda kaçarken, emniyet güçleri onları yakalarken da medyanın yanlarında olduğunu belirtti.

        Çiçek, "Gazetecilere siz şurada durun demedik, onlarla birlikte operasyonlara gittik. İhanet çetelerine geçit vermedik. Marmaris medyasıyla güvenlik görevlileriyle vatandaşları ile üzerine düşeni yaptı." dedi.

        - "Suikastçılar Muğla'da yargılanacak"

        Çiçek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a suikast çetesinin tüm silahlarıyla yakalanarak, adalete teslim edildiğini ve Muğla'da yargılanmaya başlandığını söyledi.

        TGK Genel Başkanı Nuri Kolaylı da 15 Temmuz darbe girişiminin detaylarının her geçen gün yüzüne çıktığını, gazetecilerin darbeye karşı dik duruş sergilediğini belirtti.

        Konuşmaların ardından, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'teki açıklamasını takip eden, Anadolu Ajansı'na serbest haberci olarak haber sağlayan Sabri Kesen'in de aralarında olduğu 8 gazeteciye teşekkür belgesi verildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler