Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ADIYAMAN (AA) - Dünyada güneşin doğuşu ve batışının en güzel izlendiği yerlerden biri olan Nemrut Dağı, karların düşmesiyle beyaza büründü.

        Kar yağışıyla turizm sezonu kapanan Nemrut Dağı'nın doğu ve batı terasında yer alan heykeller karla örtülmeye başladı. Kar örtüsünün bazı yerlerde bir metreden fazla olması binlerce yıllık tanrı heykellerini adeta "kış uykusu"na yatırdı.

        Adıyaman'ın Kahta ilçesi sınırlarındaki, Kommagene Kralı Antiokus'un mezarının da bulunduğu, dünyanın en yüksek açık hava müzesi olarak nitelendirilen Nemrut Dağı, UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alıyor.

        Nemrut'un "beyaz" halini görmek isteyenler, görevliler eşliğinde, hava koşullarının uygun olduğu günlerde zirveye ulaşmak için 6 kilometre yürümeyi göze alıyor.

        Meşakkatli yolculuktan sonra zirveye çıkan ziyaretçiler, eşsiz güzellik karşısında yorgunluklarını unutarak kara gömülen heykellerin önünde fotoğraf çektiriyor.

        Adıyaman ile Nemrut Dağı'nın arasını 32 kilometre kısaltan Nemrut Kral Yolu'ndaki çalışmaların tamamlanarak açılmasıyla ziyaretçiler eskiye göre daha rahat şekilde Nemrut'a ulaşabiliyor.

        Her yıl yerli ve yabancı turistlerin akınına uğrayan Nemrut Dağı, bu yıl 40 bin ziyaretçi ağırladı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adıyaman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adıyaman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler