Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Senegal’de görme engelliler tarafından kurulan Senegal Engellileri Birlik Derneğine kümes inşa ederek, 1000 adet civciv, malzeme ve ekipman yardımı yaptı.

        TİKA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Senegal’in başkenti Dakar’a 80 kilometre uzaklıktaki Khombol ilçesinde yaşayan ve görme engelliler tarafından kurulan Senegal Engellileri Birlik Derneğine kümes inşa edildi. Kümes için temin edilen 1000 adet civciv, yem ve tavukçuluk için gerekli malzeme ile ekipmanlar düzenlenen törenle dernek yetkililerine teslim edildi.

        Bugüne kadar birçok yere müracaat edip herhangi bir sonuç alamayan ve kendi imkanları ile geçimlerini sağlamak istediklerini belirten dernek yetkilileri, TİKA’nın bu desteğinden dolayı büyük bir mutluluk duyduklarını ifade etti.

        Projenin sürekliliğinin sağlanması ve başarılı olması halinde tüm Senegal için bir örnek teşkil etmesi ve bu tür projelerin daha fazla destek görmesi bekleniyor.

        Proje kapsamında, görme engellilerin tavuk yetiştirip satarak gelir elde etmesi hedefleniyor. Dernek üyelerine zaman içerisinde belirli kotalarla tavuk dağıtılarak, evlerinde kendi imkanları çerçevesinde üretime katkı sağlamalarıyla projenin geliştirilmesi amaçlanıyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler