Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - ABD, Rusya, İngiltere, Avustralya, Almanya ve Ukrayna'nın Ankara büyükelçilikleri ile AB Türkiye Delegasyonu, İstanbul'daki terör saldırısına tepkilerini Twitter hesaplarında ortaya koydu.

        ABD'nin Ankara Büyükelçiliği, dün İstanbul'da düzenlenen terör saldırısına ilişkin yaptığı paylaşımda, "Kalplerimiz ve dualarımız bu gece İstanbul halkıyla birlikte. Bu geceki korkak saldırıyı kınıyor, teröre karşı yanında yer aldığımız Türk halkının cesaretine saygı duyuyoruz." ifadelerini kullandı.

        Rusya'nın Ankara Büyükelçiliği de İstanbul'da meydana gelen terör saldırısından dolayı Türk halkına başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diledi.

        İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore, terör saldırısını kınadığını kaydederek, hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı, yaralananlara acil şifalar dileğinde bulundu. Moore, "O polisler, yüzleri olmayan üniformalar değillerdi, evlat, kardeş ve babaydılar. Bu barbarlığı hiçbir şey meşru gösteremez." mesajını paylaştı.

        Avustralya'nın Ankara Büyükelçisi James Larsen da mesajında, "Avustralya dün İstanbul'da gerçekleştirilen zalim terör saldırısını bütünüyle kınamaktadır. Düşüncelerimiz ve dualarımız etkilenen herkes için." ifadesini kullandı.

        Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu ise hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dileyerek, acılarını paylaştıklarını belirtti.

        Almanya'nın Ankara Büyükelçiliği mesajında, İstanbul'daki "korkakça terör saldırılarını en şiddetli şekilde kınadıklarını" vurgulayarak, "Terör bir kez daha iğrenç yüzünü gösterdi. Almanya terörizmle mücadelede Türkiye'nin yanında durmaktadır. Hayatını kaybedenler için yastayız, düşüncelerimiz onların yakınlarında. Yaralananlara acil şifalar diliyoruz." ifadelerine yer verdi.

        Ukrayna'nın Ankara Büyükelçiliği de İstanbul'daki terör saldırısı sonrası Türkiye ile dayanışma için büyükelçilik bayraklarının yarıya indirildiğini bildirdi.

        Elçiliğin Twitter hesabından yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

        "Bunun gibi olaylar zaman aşımına uğramamalı ve tekrar edilmemeli. İstanbul'daki masum insanların canını alan terör saldırısını kınıyoruz. Ölenlerin ailesine taziyelerimizi sunuyor, yaralılara acil şifalar diliyoruz."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler