Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MANİLA (AA) - Filipinler'in güneyindeki Sulu eyaletinde terör örgüt Ebu Seyyaf ile ordu arasında çıkan çatışmada 3 asker yaşamını yitirdi.

        Batı Mindanao Komutanlığı sözcüsü Binbaşı Filemon Tan, Sulu eyaletindeki Patikul kasabasında yaklaşık 150 Ebu Seyyaf militanı ile ordu arasında 2 saat süren çatışma çıktığını bildirdi.

        Çatışmada 3 askerin öldüğünü, 17 askerin yaralandığını belirten Tan, olayda çok sayıda Ebu Seyyaf üyesinin etkisiz hale getirildiğini, bazı örgüt üyelerinin de çatışmanın ardından kaçtığını ifade etti.

        Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, ağustos ayında 18 yaşındaki bir rehinenin öldürülmesinin ardından orduya Ebu Seyyaf'ı bitirmesi emrini vermişti.

        Malezya ve Filipinler arasındaki adalarda 1991'den beri terör faaliyetleri gösteren Ebu Seyyaf, Mindanao ve Sulu'da bağımsız devlet kurmak amacıyla ülkenin güney eyaletlerinde şiddete başvuruyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler