Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        VAN (AA) - İstanbul'da dün gece güvenlik güçlerine yönelik terör saldırısında şehit olan polis memuru Soner İdil'in Van'daki babaevine acı haber ulaştı.

        İstanbul, Beşiktaş Vodafone Arena yakınındaki saldırıda şehit olan İdil'in, Tuşba ilçesine bağlı Abdurahmangazi Mahallesi'ndeki babaevine yakınları ve vatandaşlar akın etti.

        Şehidin babaevi ve taziyelerin kabul edildiği mahalledeki Yeşil Cami'ye Türk bayrakları asıldı.

        Yakınlarının desteğiyle ayakta durabilen baba Mikdat İdil, Yeşil Cami'de taziye dileklerini kabul etti.

        Oğlunun vatan için şehit olduğunu belirten baba İdil, "Vatan, dostlar sağ olsun. Aslanlarımızı vatan için yetiştiriyoruz. Vatan için gitti. Mekanı cennet olsun, ruhları şad olsun. Tüm şehitlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum. Vatanımız, onlara emanettir. Biz de vatan için varız ve vatan için gideceğiz. Dün öğle saatlerinde oğlumla konuştum, 'baba maça gideceğim sonra seni ararım' dedi. Sonra aradı konuştuk. Maçtan sonra da kendisine ulaşamadık." diye konuştu.

        Şehit Soner İdil'in 3 ay önce çevik kuvvet polis memuru olarak göreve başladığı ve ilk görev yerinin de İstanbul olduğu öğrenildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Van haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Van Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler