Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANTALYA (AA) - Ukrayna Turizm Federasyonu Başkanı Oleksandır Navikowenskiy, Ukrayna'dan çok sayıda turistin Türkiye'ye geldiğini belirterek, "Ama eminim ki birçok Türk vatandaşı da Ukrayna'yı görmek istiyor. Biz turizmin karşılıklı olmasını istiyoruz. Şu anda Ukrayna'dan Türkiye'ye gelen turistin yüzde 50'si kadarı Türkiye'den Ukrayna'ya gelse bile bize yeter." dedi.

        Serik Belediyesinin organizasyonuyla düzenlenen Türkiye-Ukrayna Turizm Zirvesi, Belek Turizm Bölgesinde bulunan bir otelde gerçekleştirildi.

        Ukrayna'dan 30'a yakın gazetecinin katıldığı zirvede konuşan Ukrayna Turizm Federasyonu Başkanı Oleksandır Navikowenskiy, zirvenin iki ülke ilişkilerinin gelişmesi açısından önemli olduğunu söyledi.

        Türkiye ile Ukrayna arasındaki dostluk ilişkilerinin 25 yıldır gelişme gösterdiğini kaydeden Navikowenskiy, "Ukraynalılar Türkiye'yi çok seviyor ve geliyor. Türkiye bizim ikinci vatanımız. Türkiye'de kendimizi güvende hissediyoruz." diye konuştu. Ukrayna'dan Türkiye'ye gelen turist sayısının yıllık 1 milyon kişiyi aştığını ifade eden Navikowenskiy, turizmin ilişkileri zenginleştirmek, ülkeleri tanımak açısından önemli olduğunu, ticaret ve ekonomik ilişkilerin de aynı ivme ile devam etmesini umduğunu bildirdi.

        Turizm konusunda Ukrayna ile Türkiye arasında bir dengesizlik bulunduğunu ifade eden Navikowenskiy, şöyle konuştu:

        "Biz de Türk turistlerin sayısını çoğalmasını arzu ediyoruz. Bizim ülkemiz sizleri konuk etmeye hazır. Büyük bir sevgiyle kapılarımızın size açık olduğunu bildirmek istiyorum. Son yıllarda önemli uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yaptık. Ülkemiz hem kültürel hem tarihi olarak çok önemli dokuya sahip. Bizim de denizimiz var, güzel bir çevreye sahibiz, 5 yıldızlı otellerimiz var, 4 yıldızlı otellerimiz var, ekonomik konaklama yapmak isteyenler için apart otellerimiz var. Ayrıca maliyetler Avrupa'ya göre çok daha ekonomik. Ayrıca Türk vatandaşları için Ukrayna'ya vize sorunu yok. Şu anda çok sayıda turist Ukrayna'dan Türkiye'ye geliyor, ama eminim ki birçok Türk vatandaşı da Ukrayna'yı görmek istiyor. Biz turizmin karşılıklı olmasını istiyoruz. Şu anda Ukrayna'dan Türkiye'ye gelen turistin yüzde 50'si kadarı Türkiye'den Ukrayna'ya gelse bile bize yeter. Şüphesiz bunlar için çalışmamız gerekiyor. Ne kadar daha fazla görüşürsek, birbirimizi tanırsak o kadar fazla turizm elçimiz olur. Ukrayna'da da böyle bir zirve yapmamız gerekiyor."

        İstanbul'daki terör saldırısından duyduğu üzüntüyü de dile getiren Navikowenskiy, "Umarım bu tür olaylar ne sizin ne bizim ülkemizde bir daha olmaz. Terör, turizme çok büyük zarar veriyor. Umarım ülkelerimizde barış ve sulh ön plana çıkar." değerlendirmesinde bulundu.

        TBMM Genel Sekreter Yardımcısı Vekili Erbay Kücet, stratejik ortak, Karadeniz komşusu dost ülke Ukrayna ile ilişkilere büyük önem verildiğini kaydetti. İki ülke arasındaki ilişkilerin daha ileriye gitmesini samimiyetle arzu ettiklerini ifade eden Kücet, "Sizler nasıl Türkiye'yi yakından izliyorsanız bizler de Ukrayna'yı yakından izliyoruz. Zorlu şartlara rağmen siyasetçiler tarafından yapılan reformları yakından takip ediyoruz. Sizleri her konuda TBMM'de de ağırlamaktan ayrıca mutluluk duyacağımızı bilmenizi isterim. Ülkemizden güzel hatıralarla ayrılmanızı diliyorum." dedi.

        Antalya Vali Yardımcısı Hüseyin Ece de İstanbul'da meydana gelen terör saldırısından dolayı büyük bir üzüntü içinde bulunduklarını kaydetti. Antalya'nın deniz, kum, güneş, iklim, tarihi ve kültürel güzellikleriyle bir turizm cenneti olduğunu kaydeden Ece, Ukraynalıların bu güzellikleri gördüklerini ve tatil yapanların güzel anılarla Türkiye'den ayrıldıklarını söyledi.

        Serik Belediye Başkanı Ramazan Çalık ise 30'a yakını gazeteci olmak üzere zirve dolayısıyla 41 Ukraynalı misafiri Serik'te ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

        Serik'te 80'e yakın birinci sınıf otel, 16 büyük golf sahası, onlarca futbol sahası bulunduğunu, bölgenin tam bir turizm cenneti olduğunu anlatan Çalık, Türkiye ile Ukrayna arasında bugüne kadar en ufak bir sorun yaşanmadığını, bundan sonra da yaşanacağını düşünmediğini ifade etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler