Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, "Devletine ve milletine karşı hainlik edenler, gözünü bile kırpmadan yüzlerce masum cana kıyanlar, elbette bu dünyada kanun önünde hesap verecekleri gibi ahirette de ilahi mahkemede hesaba çekilecek ve hakkettikleri cezayı bulacaklardır." açıklamasını yaptı.

        Görmez, İstanbul'daki terör saldırısına ilişkin yazılı açıklamasında, Mevlit Kandili'nin hemen öncesinde rahmetten, merhametten, insaftan ve akıldan yoksun şer güçlerinin düzenlediği saldırıda şehit olanlara Allah'tan rahmet, ailelerine sabır, yaralılara acil şifa dilediğini belirtti.

        Hazreti Muhammed'in doğumunun, insanlık için hayat ve huzur müjdecisi olduğunu, terörün ise hiçbir zaman huzur ve mutluluk vadetmediğini vurgulayan Görmez, "Efendimizin insanlığa çağrısı, barış, adalet ve sekinettir. Oysa terör daima karanlığa, vahşete ve şiddete çağırır. İslam peygamberi, iman, ahlak ve hukukun aydınlığında yaşamaya davet eder. Terörle yol almak isteyenler, onları destekleyenler, teröre zemin hazırlayanlar, sevgili peygamberimizin yolundan gidiyor olamaz. Onlar ancak rahmetten yoksun, insanlıktan nasibini almamış, aklını satmış, yüreğini karartmış zavallılardır." ifadelerini kullandı.

        - "Terör, hiçbir hak mücadelesinin aracı olarak görülemez"

        Görmez, her zaman zulmün karşısında adaletin, zalimin karşısında mazlumun, ezenin karşısında ezilenin yanında yer alan bu milletin ferasetiyle, basiretiyle, dualarıyla ve niyazlarıyla her türlü planı altüst ederek birliğini, bütünlüğünü ve varlığını ilelebet koruyacağını kaydetti.

        İslam dünyasının birçok beldesine kan ve gözyaşı getiren terörün, hiçbir hak mücadelesinin aracı olarak görülemeyeceğine işaret eden Görmez, bu ve benzeri saldırıların, göğsü iman ve vatan sevgisiyle dolu, kalbi peygamber aşkıyla atan milleti asla yıldırmayacağını, aksine güçlendireceğini belirtti.

        Görmez, açıklamasını şöyle sürdürdü:

        "Devletine ve milletine karşı hainlik edenler, gözünü bile kırpmadan yüzlerce masum cana kıyanlar, elbette bu dünyada kanun önünde hesap verecekleri gibi ahirette de ilahi mahkemede hesaba çekilecek ve hakkettikleri cezayı bulacaklardır. Bu menfur saldırıyı, halkımızı korkutmaya çalışarak birliğimizi ve bütünlüğümüzü bozmaya azmedenleri telin ediyorum.

        Aziz milletimizin mübarek Mevlit Kandili'ni tebrik ediyor, veladet-i nebinin yıl dönümü olan bu gecenin vatanımızda, İslam aleminde ve bütün dünyada huzura, sulha, emniyet ve selamete vesile olmasını yüce Rabb'imden niyaz ediyorum. Cenabıhak, bizleri rahmet peygamberinin yolunda yürüyen ve rahmeti şiar edinenlerden eylesin. Bu gece Mevlit Kandili dolayısıyla bütün vatandaşlarımızı, camilerimizde şehitlerimiz için dua etmeye davet ediyorum."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler