Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MERSİN (AA) - Bu yıl 15 Temmuz şehitleri anısına "Mersin'e koş Mersin'de koş" sloganıyla düzenlenen 2. Uluslararası Mersin Maratonu'nda erkeklerde Kenyalı Moses Too, kadınlarda ise aynı ülkeden Jedidah Wanjiru Karungu birinci oldu.

        Türkiye dahil 8 ülkeden 231 sporcunun katıldığı 42 kilometre 195 metrelik maraton, Forum Mersin AVM'den, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın verdiği işaretle başladı.

        Tulumba Köprüsü istikametinde ilerleyen parkur, kentin sahil kıyısındaki Adnan Menderes Bulvarı boyunca devam ettikten sonra başlangıç noktasında son buldu.

        Vatandaşların ilgi gösterdiği yarışta, erkeklerde ilk 3 sırayı 2.14.27'lik derecesiyle Kenyalı Moses Too, 2.15.47'lik derecesiyle Faslı Youssef Sbaai, 2.16.26'lık derecesiyle Faslı Lachen Mokraji elde etti. Bu yarışta Türk atlet Üzeyir Söylemez, 2.24.07'lik derecesiyle 10. oldu.

        Kadınlarda ise Kenyalı Jedidah Wanjiru Karungu, 2.40.54'lük derecesiyle birinci olurken, aynı ülkeden Nelly Jepkurui, 2.49.34'lık derecesiyle ikinci, Türk atlet Nursel Karataş ise 2.56.06 ile üçüncü geldi.

        Zirveyi göğüsleyen Moses Too, Mersin Maratonu'na ilk defa katıldığını ve organizasyonun oldukça iyi geçtiğini belirtti.

        Kenyalı atlet, yarışmada hedeflediği dereceyi gerçekleştirdiğini için mutlu olduğunu aktararak, "Bu dereceye inanmıştım. İnanmasaydım burada olmazdım zaten. Rekabet çok güzeldi. İnandım ve başardım." diye konuştu.

        Engelli sporcuların mücadele ettiği yarışta ise milli sporcu Ömer Cantay, bitiş çizgisinden ilk geçen isim oldu. Cantay, gazetecilere yaptığı açıklamada, geçen yıl düzenlenen organizasyonda da birinci geldiğini, bu sene de ilk sırayı elde ettiği için mutlu olduğunu bildirdi.

        Organizasyonun iyi geçtiğini söyleyen Cantay, "Güzel bir yarıştı. Engellilerin de yarışmada yer alması önemliydi. Engellilere fırsat verildiğinde neler yapabileceğimizi gösterdik. Engellilerin sesini duyurduğumuz için mutluyuz." ifadesini kullandı.

        - 15 kilometrelik koşu

        Aynı noktada başlayan 15 kilometrelik koşuya ise çeşitli ülkelerden bine yakın sporcu katıldı.

        Zorlu parkurda, Tulumba Köprüsü istikametinde ilerleyen sporcular, Hilton Kavşağı'ndan sonra İsmet İnönü Bulvarı boyunca devam ettikten sonra start noktasında yarışı tamamladı.

        Bu koşuda erkeklerde Etiyopyalı Dawit Fikadu Admasu, 43.53'lük derecesiyle birinci, Kenyalı Hillary Kering 44.00 ile ikinci, Etiyopyalı Fetene Alemu Regasa ise 45.47 ile üçüncü oldu.

        Kadınlarda da Kenyalı Esther Chesang Kakuri 52.11'lik derecesiyle ilk sırayı alırken, Etiyopyalı Shewaye Wolde Woldemeskel, 52.28 ile ikinci, Sırp Olivera Jevtic de 52.38 ile üçüncü geldi.

        - Halk koşusuna yoğun ilgi

        Yaklaşık 23 bin kişinin başvurduğu 5 kilometrelik halk koşusuna Mersin Vali Yardımcısı Cezmi Türkgöçer, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tunanı'nın yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

        Her yaştan insanın yer aldığı koşu renkli görüntülere sahne olurken, bazı vatandaşlar el ele, bazıları ise ellerinde Türk bayraklarıyla koştu.

        Maraton kapsamında ayrıca çocuklar ve engelliler için de mini yarışlar düzenlendi.

        Halk koşusuna 5 aylık kızı Nida Demir ile katılan Melek Demir, gazetecilere yaptığı açıklamada, koşuya aile boyu katıldıklarını ve bu tür organizasyonların bu zor dönemlerde iyi geldiğini ifade etti.

        Mine Yıldız ise maratona katılmak için Şanlıurfa'dan geldiğini ve halk koşusunda birinci olmayı hedeflediğini dile getirdi.

        Yarışmacılardan Ramazan Gedik de 15 Temmuz şehitlerinin anısına koşuya katıldığını vurgulayarak, "Bugün burada hep beraber tek yüreğiz. Tek devlet, tek bayrak ve tek ülke için buradayız." dedi.

        Maratonun ardından dereceye giren sporculara ödülleri ve madalyaları, protokol üyelerince takdim edildi.

        Maratonda dereceye giren sporculara toplam 155 bin 550 lira para ödülü dağıtıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler