Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - İstanbul'daki terör saldırısına dünyadan tepkiler gelmeye devam ediyor.

        Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, sosyal medyadaki Twitter hesabından paylaştığı mesajında, “İstanbul'daki menfur terör saldırısını şiddetle kınıyorum. Gerekçe olamaz. Düşüncelerim kurbanların aileleriyle ve tüm Türk ulusuyla.” ifadelerini kullandı.

        Yunanistan Dışişleri Bakanlığından saldırıya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, "Dün İstanbul'daki ölümlü terör saldırısını kesin bir dille kınıyor, nefretimizi dile getiriyoruz." değerlendirmesinde bulunuldu.

        Kurbanların ailelerine başsağlığı ve yaralılara geçmiş olsun dileklerinin iletildiği açıklamada, "Bu zor zamanlarda, tüm dostlarımızın ve komşularımızın yanında yer alıyoruz." mesajı paylaşıldı.

        İspanya Başbakanı Mariano Rajoy da Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Barbarlık ve terör karşısında birlik. Bu zor zamanlarda Türk makamlarına yakınlık, destek ve dayanışma mesajlarımızı iletiyorum." ifadesine yer verdi.

        İspanya Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada da İspanya'nın terör saldırılarını "kararlı bir şekilde kınadığı" belirtildi. Ölenlerin ailelerine, yakınlarına ve Türk halkına başsağlığı dilenen açıklamada, yaralıların en kısa sürede iyileşmesi temennisinde bulunuldu.

        Açıklamada, "Hükümet, terörizmin her türünü kınadığını ve bu yaraya karşı mücadelede Türkiye'deki yetkililerle dayanışma içinde olduğunu bir kez daha yineler." ifadesi kullanıldı.

        Hindistan Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada ise İstanbul'daki terör saldırısının en şiddetli şekilde kınandığı kaydedilerek, Hindistan'ın Türk halkıyla dayanışma içinde olduğu vurgulandı.

        Hindistan'ın yakınlarını kaybedenlere "içten" taziye dileklerinde bulunduğu vurgulanan açıklamada, yaralılara acil şifalar temennisinde bulunuldu. Açıklamada, şöyle devam edildi:

        "Terörizm hangi türde ve beyanla olursa olsun, büsbütün kabul edilemezdir. İstanbul'daki çirkin saldırı, terörizm belasına karşı dünya toplumunun ortak çözüm bulması gerektiğinin altını çizmiştir."

        İsveç Dışişleri Bakanı Margot Wallström, resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, ''İstanbul'daki bir futbol stadyumunun yakınında gerçekleşen saldırıyı şiddetle kınıyorum. Türkiye'ye ve saldırıda ölenlerin ailelerine derin taziye mesajlarımı iletiyorum.'' değerlendirmesinde bulundu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler