Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SİVAS (AA) - Sivas'ta, İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) tarafından Halep için yardım kampanyası düzenlendi.

        Tarihi Kale Camisi önünde gerçekleşen programda, vatandaşlara çorba ikram edilip, bağış toplandı.

        İHH Sivas Başkan Yardımcısı Ahmet Çakmak yaptığı açıklamada, Beşiktaş Vodafone Arena yakınlarında dün gerçekleştirilen terör saldırısında şehit olanlara Allah'tan rahmet dileyerek, saldırıyı kınadı.

        Suriye'de dünyanın gözü önünde sistematik bir katliam gerçekleştirildiğini, uluslararası kamuoyunun bu duruma sessiz kaldığını belirten Çakmak, "Özellikle de Halep son dönemde Esed rejimi ve Rus güçlerince havadan ve karadan gece gündüz bombalanıyor." dedi.

        Şehirde gıda malzemelerinin tükendiğini, sağlık sisteminin çöktüğünü, yüz binlerce insanın hayatını kaybettiğini ve milyonlarca insanın yerinden edildiğini aktaran Çakmak, şunları kaydetti:

        "Bizler, Esed rejimi ve Rusya'yı bu katliam sebebiyle kınamaktan öte yapılabilecek işler olduğuna inanıyoruz. Bu amaçla geniş bir organizasyon başlatmış bulunuyoruz. Bölgede ihtiyaç duyulan yardım malzemeleri toplanacaktır. Diğer yandan bu yardım malzemelerinin Halep'e ulaştırılması için bir yardım koridoru açılması hedeflenmektedir. Bu amaçla Suriye halkının yanında olduğumuzu göstermek üzere gerçekleştireceğimiz bu organizasyon için tüm kişi ve kurumları desteğe davet ediyor ve 'Halep'e Yol Açın' konvoyuna destek verenler listemizde görmek istiyoruz. İHH Kadın Kolları gönüllülerimiz, Halep'e destek için çorba ikramında bulundu. Vatandaşların desteğiyle Halep'teki mazlum insanlara un götürülecek ve bu unlar ekmek olarak Halepli mazlumlara dağıtılacak."

        Saldırıların başladığı günden bu yana Suriye'ye yönelik yardımlarını aralıksız sürdüren İHH'nın, dünyanın sessiz kaldığı Halep'teki insani krize dikkat çekmek amacıyla bir kara konvoyu hazırladığını aktaran Çakmak, temel gıda malzemeleri taşıyan tırların 15 Aralık Perşembe günü kentten Cilvegözü sınır kapısına hareket edeceğini sözlerine ekledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sivas haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sivas Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler