Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        YANGON (AA) - Myanmar'ın güneyindeki Bago bölgesinde düzenlenen operasyonda, yaklaşık 28 milyon uyuşturucu hapa el konuldu.

        Başkent Nepido'dan üst düzey polis yetkilisi Maung Soe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, güvenlik güçlerinin Bago bölgesinde bir kasabada bir kamyonu durdurduklarını belirtti.

        Kamyonda bulunan 15 yağ varillerinin içinde uyuşturucu metamfetamin maddesi içeren yaklaşık 28 milyon hap ele geçirildiğini ifade eden Soe, polisin sayıyı kesinleştirmeye çalıştığını bildirdi.

        Devlet Danışmanı Ofisinden cuma günü yapılan açıklamada da Myanmar ile Bangladeş arasındaki Naf nehrinde bir teknede 2,5 milyon uyuşturucu hap ele geçirildiği, operasyonda 3 Arakanlı Budist'in uyuşturucu kaçakçılığı suçlamasıyla tutuklandığı belirtmişti.

        Ülkede, geçen eylül ayında 6,2 metamfetamin hapı, Temmuz 2015'te eski başkent Yangon'da bir kamyonda 26,7 milyon metamfetamin hapı ele geçirilmişti.

        Birleşmiş Milletler Uyuşturucu ve Suç Ofisi'nin 2015 yılı raporu, Myanmar'ın dünyanın en büyük ikinci afyon üreticisi olduğunu ortaya koymuştu.

        Ülkede başta Birleşik Wa Eyaleti Ordusu olmak üzere bazı isyancı örgütlerin, faaliyetlerine maddi destek sağlamak için uyuşturucu kaçakçılığı yaptığı biliniyor. Myanmar ordusu ve milis güçler de bundan çıkar sağlamakla suçlanıyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler