Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SİİRT (AA) - Siirt, Batman, Elazığ ve Mardin'de Mevlit Kandili dolayısıyla camileri dolduran vatandaşlar, dua edip namaz kıldı.

        Siirt'te vatandaşlar, kandil dolayısıyla Ulu, Çarşı ve Ensar camileri olmak üzere kentteki birçok camiye akın etti.

        Çarşı Camii'nde düzenlenen programda, Kur’an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif okundu.

        Siirt İl Müftüsü Faruk Arvas, vaazında, İstanbul'daki terör saldırısında şehit düşenler için dua ederek şehitlere rahmet, yakınlarına ise başsağlığı diledi.

        Vatandaşlardan Fatih Artar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İstanbul’daki terör saldırısını kınadıklarını söyledi. Saldırının Türkiye'ye yapıldığını belirten Artar, şöyle konuştu:

        "Yapılan saldırıyı Cumhurbaşkanımızın dediği gibi tek millet, tek bayrak, tek vatan aşkıyla Türk'üyle, Kürt'üyle, Arap'ıyla, Laz'ıyla ve Çerkez'iyle her kesimden kınıyoruz. Bu hainlerin bulunmasını Siirt halkı olarak talep ediyoruz. Türkiye bir bütündür, parçalanamaz. Buna asla kimsenin yüreği ve bileği yetmeyecek."

        Bekir Atalan da saldırıyı kınadı.

        Mehmet Aşkara ise teröre tepki göstererek, "Allah bu saldırıyı yapanları kahretsin. Biz bugün Siirt halkı olarak Mevlit Kandilini idrak ettik ve saldırıda hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara şifa diledik. Bunlar Amerika’nın sözü altında çalışıyorlar, onların söylediğini yapıyorlar." dedi.

        - Türk Kızılayı'ndan görev başındaki polislere tatlı ikramı

        Öte yandan Türk Kızılayı Siirt Şubesince, terörle mücadele dolayısıyla kentin giriş ve çıkışlarında bulunan kontrol noktalarındaki polislere tatlı ikram edildi.

        Türk Kızılayı Siirt Şube Başkanı Yener Tanık, yaptığı açıklamada, her türlü terör saldırısını kınadığını belirterek, "Bu manada bugün güvenlik güçlerimizin yanında olma adına, emniyet mensuplarımızın bulunduğu noktaları geziyoruz. Bugün Peygamber Efendimizin doğum günü olması nedeniyle yapmış olduğumuz lokma tatlısı ikramını noktalarda bulunan emniyet mensubu kardeşlerimize getirerek kendilerine ikram ettik. Onlara sahip çıkma adına buradayız. Allah onları muhafaza etsin, onları kazadan ve beladan korusun. Evlerimizde rahat uyuyabiliyorsak onların sayesindedir. Allah bizlere bu acıyı tekrardan yaşatmasın." diye konuştu.

        - Batman

        Batman'da merkez ve ilçelerdeki tüm camilerde İstanbul'daki terör saldırısında şehit olanlar için Kur'an-ı Kerim ile Türkçe, Kürtçe ve Arapça Mevlit okundu, dualar edildi.

        Batman İl Müftüsü Turgut Erhan, Şevket Başak Camisinde düzenlenen programın ardından yaptığı açıklamada, bu yıl ki kandil programında üzücü bir terör saldırısıyla karşı karşıya kaldıklarını söyledi.

        Yaşanan terör saldırısının lanetlediğini belirten Erhan, şöyle konuştu:

        "Hiç şüphesiz dünya mazlumlarının umudu olan memleketimize dışarıdan ve içeriden hainlerin işbirliği içerisinde yapmış oldukları bu menfur olay, hiçbir zaman bizi birbirimizden ayıramayacaktır. Biz öğretilerimizi Kur'an-ı Kerim ve Peygamberimizin sünnetinden alıyoruz. Hazreti Muhammed gelmiş olduğu Mekke toplumunu karanlıklardan aydınlıklara çıkarabilmek için gece gündüz çalışmış, çabalamış, gayret sarf etmiştir. Bizler de bugün bizim toplumumuzu bir yapabilmek, iri ve güçlü yapabilmek, kenetlenebilir hale getirebilmek için elimizden gelen gayret ve çabayı sarf edeceğiz. Bilinsin ki düşmanlar bizi asla birbirimize düşüremeyecek."

        - Elazığ

        Elazığ'da Mevlit Kandili dolayısıyla çok sayıda vatandaş camilere akın ederek, namaz kıldı, dua etti, Kur'an-ı Kerim okudu.

        Bazı camilerde vatandaşlara Elazığ Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce lokum ve süt dağıtıldı.

        Gıda Tarım İl Müdürü Turan Karahan, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Peygamber Efendimizin doğum günü dolayısıyla bu günü anlamlandırmak adına süt ve lokum dağıtık." dedi. İstanbul'daki terör saldırısına tepki gösteren Karahan, "Bir terör saldırısı ile karşı karşıya kaldık ve 38 tane insanımız şehit edildi. Öncelikle bu terörün nereden kimden nasıl gelirse gelsin, lanetlediğimizi bu mübarek gecede ifade ediyoruz. Bu mübarek gecelerin hayrına Rabbim terörün kökünü kazısın." diye konuştu.

        - Mardin

        Merkez Artuklu ilçesi Fuat Yağcı Camisi'nde düzenlenen programda, İstanbul'daki terör saldırısında şehit olan polis ve vatandaşlar, PKK'lı teröristlerce şehit edilen Derik Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk ile 15 Temmuz şehitleri için dua edildi.

        İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, gazetecilere yaptığı açıklamada, terör saldırısını kınadı.

        Saldırıda hayatını kaybedenler için hatim kampanyası başlattıklarını belirten Coşkun, "Hafızlar 71 hatmi şerif indirdi. Derik şehidimiz Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk, 15 Temmuz şehitlerimizin ruhlarına ve tüm şehitlerimizin ruhlarına dua edeceğiz. Bugün birlik, tek vücut olma günü." dedi.

        Programın ardından KHK gereği görevlendirme yapılan Mardin Büyükşehir Belediyesince hazırlanan çeşitli ikramlar vatandaşlara dağıtıldı.

        Öte yandan, Nusaybin Zeynel Abidin Camisi'nde düzenlenen programda ilçe müftüsü İrfan Açık, Kur’an-ı Kerim okudu.

        Şehitler için dua edilen programda, KHK gereği görevlendirme yapılan Nusaybin Belediyesince vatandaşlara kandil simidi dağıtıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Siirt haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Siirt Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler