Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KOCAELİ (AA) - Karamürsel ilçesinde İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Derneği tarafından "İslam Coğrafyası ve Türkiye" konulu konferans düzenlendi.

        Karamürsel Kültür Merkezi'ndeki program, İstanbul'daki terör saldırısında şehit olanlar için Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başladı.

        İlahiyatçı Ali Cihangir, burada yaptığı konuşmada, İslam coğrafyasının bugünkü durumunu anlamak için ilk önce bu coğrafyaya ait tarihsel arka planın iyi bilinmesi gerektiğini söyledi.

        Böylece bu arka planda kimlerin hangi rolleri üstlendiğinin de anlaşılabileceğini belirten Cihangir, Osmanlı Devleti’nin ardından oluşan sosyal, sosyolojik ve sosyo-ekonomik boşluğun halen doldurulamadığını ifade etti.

        Cihangir, "Tüm bu olup bitenler, oluşan boşluk zemini üzerinde gerçekleşiyor." diye konuştu.

        Konferansa, İHH ve İnsani Yardım Derneği Kocaeli Şube Başkanı Ali Yeşildal, İHH İnsanı Yardım Derneği Karamürsel Temsilcisi Hulki Korkmaz, yönetim kurulu üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler