Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SİNOP (AA) - İstanbul'daki terör saldırısında şehit olan çevik kuvvette görevli polis memuru Hakan Tanrıkulu, memleketi Sinop'un Durağan ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

        Şehit Tanrıkulu'nun (21) naaşı Durağan ilçesindeki babaevinde helallik alındıktan sonra tekbirler eşliğinde İsmail Bey Camisi'ne getirildi. Burada saygı duruşunda bulunulduktan sonra İstiklal Marşı okundu.

        Şehidin annesi Ayşe Tanrıkulu, oğlunun naaşına sarılarak, teröre lanet okudu. Baba İzzet Tanrıkulu ise tabuta sarılarak, "Bayrağımızı yere düşürmedin, hakkım sana helal olsun oğlum" diye gözyaşı döktü.

        Burada kılınan cenaze namazının ardından bir süre çevik kuvvet polislerinin omzunda taşınan şehidin naaşını daha sonra ilçe halkı omuzladı. Cenaze aracına konulan şehidin naaşı ilçe mezarlığında toprağa verildi.

        Cenaze törenine, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Sinop Valisi Hasan İpek, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Sinop Milletvekilleri Nazım Maviş, Barış Karadeniz, Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

        Şehidin, Tanrıkulu ailesinin 3 çocuğundan en küçüğü olduğu ve bir yıl önce göreve başladığı öğrenildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sinop haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sinop Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler