Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ŞANLIURFA (AA) - İstanbul'daki terör saldırısında şehit olan polis memurları Enes Çiçek ile Mehmet Taş için memleketleri Şanlıurfa'da tören düzenlendi.

        Çiçek ve Taş'ın naaşı, gece saatlerinde uçakla Şanlıurfa'ya getirilerek, ailesi ve yakınlarınca Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna götürüldü.

        Cenazelerin, tören için Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğüne indirilişi sırasında şehitlerin yakınları, naaşlara sarılarak Türkçe ve Kürtçe ağıt yaktı.

        Emniyet Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törene katılan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, şehitlerin ailelerine başsağlığı diledi.

        Şehit Çiçek'in kardeşi Kübra'yı sevip, sohbet eden Çelik'in, "Büyüyünce ne olacaksın?" sorusuna Kübra, "Öğretmen olmak istiyorum" yanıtını verdi.

        Kübra Çiçek, uzun süredir abisi ile konuşamadığını da dile getirdi.

        "Bayrak için, vatan için evlatlarımızı şehit verdik," diyen Çelik, şehitlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara şifalar diledi. Çelik, şunları kaydetti:

        "Bizi, vatansız bırakmak, vatanımızı bölmek ve bu ülke üzerinde çirkin emellerini gerçekleştirmek isteyen taşeronlar, PKK'sıyla, DEAŞ'ıyla, FETÖ'süyle iş başındalar. Bu vatan hepimizin. Şehit kanlarıyla sulanmış yurdumuz hepimizin yurdudur. Biz bin yıldır beraberiz, bin yıldır birlikte yaşıyoruz. Birliğimizi beraberliğimizi bozamazsınız. Tek tek canımızı veririz yine de bir karış toprağımızı vermeyiz. Bugün ülkemizin birçok yerinde şehitlerimizin cenazelerini kaldırıyoruz. Derdimiz huzur ve barış. Bunun için atılması gereken ne adımlar varsa o adımları atıyoruz. Ey taşeronlar, bozgunculuk yapanlar, ne istediniz Bozovalı Mehmet Taş'tan, Siverekli Süleyman Korkut'tan, Suruçlu Enes Çiçek'ten ne istediniz 33 gencecik fidandan?"

        Konuşmanın ardından İl Müftüsü İhsan Açık, saldırıda şehit olan için "Kardeşler, siz bu ülke için görevinizi yaptınız canlarınızı bu millet için verdiniz. Bizim söyleyecek sözümüz yok siz hakkınızı helal edin." şeklinde dua etti.

        Şehit yakınlarının yanı sıra Türk, Arap ve Kürt kökenli vatandaşlar ile çok sayıda polis ve asker tekbirler eşliğinde cenazeleri uğurladı.

        Törenin ardından Çiçek'in cenazesi Eyyübiye ilçesine, Taş'ın cenazesi ise Bozova ilçesine araç konvoyu eşliğinde gönderildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şanlıurfa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şanlıurfa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler